El president d’ERC Blanes respon unes declaracions del portaveu d’ICV-EUiA

Albert Sanz

Albert Sanz

Els mitjans de comunicació van publicar ahir unes declaracions del portaveu del grup municipal d’ICV-EUiA en què manifesta, en essència:

1r.- Renuncien a entrar al govern municipal presidit pel senyor Miguel Lupiáñez i configurat pels grups municipals de PSC i CiU.

2n.- Que no descarten una moció de confiança cap a l’estiu del 2016.

3r.- Que ells proposen al PSC un govern d’esquerres que estaria format pel seu grup municipal, i els grups del PSC, ERC i Batega.

L’executiva d’ERC vol deixar ben clar que, després de les converses posteriors al 24 de maig de 2015 (entre el 26 de maig i principis de juny) per tal de constituir govern a Blanes, no ha mantingut cap més reunió formal amb el Grup Municipal d’EUiA-ICV-Pirates ni amb el grup Municipal de Batega en què s’hagi plantejat una opció de pacte polític per esdevenir un govern alternatiu a l’actual.

No havent existit, doncs, aquest contacte polític només entenem aquest comentari com un intent de pressió tàctica per desestabilitzar les converses que mantenim actualment per conformar govern a partir de l’oferta que va fer l’alcalde de Blanes als portaveus dels grups municipals i que la nostra assemblea sí que ha decidit tirar endavant.

Ens sembla evident que les decisions polítiques que ha de prendre ERC a Blanes les decideix ERC a través dels òrgans participatius interns de què disposa. Ningú més decideix per nosaltres. Creiem oportú, doncs, desmentir el senyor Salmerón quan deixa anar que ERC sumaria en la seva proposta. Sobretot perquè no hi ha hagut cap proposta i perquè nosaltres som conscients de les decisions que prenem des de la més absoluta transparència i, un cop preses, actuem amb la major conseqüència.

Les propostes de pacte les rebem a través dels nostres representants municipals o directament a través dels nostres dirigents polítics orgànics, les considerem políticament i les debatem en assemblea i prenem les decisions en nom propi i mai en nom d’altri. No parlem mai en nom dels altres partits polítics i exigim que ningú parli en nom nostre.

Volem destacar també que tot intent maldestre de manipular la decisió sobirana de la nostra assemblea no fa més que entorpir qualsevol relació política de futur que ha de basar-se en la confiança, en la transparència i en el respecte absolut i mutu.

Albert Sanz, president d’ERC Blanes