Ha mort en Fèlix Domènech, expresident d’ERC de Blanes i de la Casa del Poble

Fèlix Domenech

Fèlix Domenech

La secció local d’ERC de Blanes i els companys i companyes de la Casa del poble hem rebut aquest diumenge 17 de gener una notícia que ens ha colpit dolorosament: ha mort qui va ser president de les dues entitats i candidat a l’alcaldia per ERC el 1991, Fèlix Domènec.

Ningú no marxa del tot si la seva lluita perdura i, molt menys encara, si els objectius pels quals lluitava poden acomplir-se finalment. En Fèlix va formar part d’aquella generacióde catalans obligada a veure com la República desapareixia i com havien de continuar vivint contemplant com els era pres tot: les institucions, les vides de veïns, amics i familiars i el futur d’una joventut truncada.

Però tambè pertany a la generació de la dignitat ja que va ser un d’aquells blanencs que va esmerçar tot el temps a mantenir viva la flama del republicanisme, el catalanisme popular, l’independentisme i l’esquerra quan tot feia albirar que res no podria esdevenir com ho havien imaginat de joves, que tot semblava que s’havia perdut. I quatre dècades desprès de la desfeta republicana pel franquisme, ell i altres companys seus, Ramon Estrada, Joan Roldon, etc. van plantar cara a qui havia expoliat la Casa del Poble.

Els militants d’ERC de Blanes volem ser al costat de la família en aquests moments de dolor i els fem saber que en som deutors, del seu llegat. Ens reivindiquem en la perseverança d’en Fèlix a l’hora de reclamar durant anys i panys el patrimoni que el feixisme franquista va robar a la Casa del Poble i ens reclamem hereus de la seva lluita els mateixos objectius de la qual, amb determinació i fermesa, assolirem aviat.

Plens d’agraïment al company Fèlix Domènech per haver estat pal ferm en temps de foscor, li demanem que la seva voluntat ens acompanyi en els mesos que vindran. Som a punt d’aconseguir la República per la qual ell va lluitar i, segur com estem d’aconseguir-la, tindrem el seu nom en la memòria ben viu per celebrar-hi la victòria i cridar a ple pulmó: Visca Catalunya lliure, justa i republicana!

Salut i República, company. Que la mort no ens sigui cap distància.
Seràs sempre en la nostra lluita.

Albert Sanz
President d’ERC Blanes