Dimiteix la regidora blanenca de l’equip de govern Meritxell Salarich per motius personals

salarich15

Meritxell Salarich, durant la celebració d’un ple de l’Ajuntament

La primera Tinenta d’Alcalde de l’Ajuntament de Blanes, Meritxell Salarich, ha iniciat avui els tràmits administratius per renunciar al seu càrrec polític com a regidora al consistori. La seva dimissió no serà efectiva fins al 28 de gener.

Fins llavors, seguirà treballant en els diversos temes que tenen a veure amb les àrees de govern que ha encapçalat des de fa sis mesos: Promoció de la Ciutat –que inclou Empresa i Ocupació-; Turisme, Fires i Festes; Activitats i Cementiri.

Meritxell Salarich va entrar per primera vegada en el món de la política en motiu de les Eleccions Municipals del 2015. Es va presentar en el número 2 de la llista de Convergència i Unió.

Salarich ha manifestat que plega per motius personals­­ i que, un cop sigui efectiva la seva renúncia, tornarà a la seva anterior dedicació professional abans d’entrar en el món de la política: el cos dels Mossos d’Esquadra. En aquest sentit, Salarich ha explicat: «Plego per motius personals. La salut m’ha fet un toc d’atenció i, per això, he decidit renunciar al meu càrrec». En aquest darrer sentit, també ha matisat: «No és en cap cas que no pugui assumir la càrrega de feina que significa, és que la meva salut s’ha començat a ressentir».

La regidora ha explicat que la decisió que ha hagut de prendre ha estat molt difícil, però necessària. «Estic trista. M’ha costat molt de prendre aquesta decisió, perquè estava molt engrescada amb la feina que estava fent al front de les meves àrees. He mirat d’enfocar els plantejaments de totes les àrees des de l’òptica turística, perquè crec que ha de ser així en una ciutat com Blanes».

Salarich diu que l’experiència del seu pas per l’Ajuntament «ha estat complexa, però a l’hora enriquidora». En aquest aspecte, ha destacat la realització d’un Pla d’Accions a sis anys vista de la direcció que ha de prendre la indústria turística treballant conjuntament amb el sector privat; un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Vic; o bé el canvi de plantejament que es vol fer amb l’acció promocional Blanes 12, entre d’altres.

Encara no s’ha concretat qui substituirà Txell Salarich

L’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, ha lamentat la decisió de Salarich. «Em sap molt de greu, perquè està fent una molt bona tasca al front d’àrees que són de molta responsabilitat, i que necessiten una dedicació continuada».

Respecte qui substituirà Txell Salarich a l’equip de govern, és una qüestió que encara no s’ha concretat, tal i com també ha explicat l’alcalde. «En primer lloc hem d’esperar que els nostres socis al govern, Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), tractin el tema a nivell intern del seu partit. Després serà qüestió de veure si és necessari o no fer un canvi d’assignació de responsabilitats de les àrees que fins ara portava la primera Tinenta d’Alcalde».

Per aquests dos darrers motius, Lupiáñez ha demanat un marge de temps lògic i necessari, tot i que també s’ha mostrat tranquil. «Aquesta renúncia no afectarà la feina diària a l’Ajuntament de Blanes, ja que la regidora continuarà treballant fins que sigui efectiu el relleu».