Prop de 10.000 participants durant el primer any de Blanes X Runners, la marca del turisme esportiu

Foto: Javier Calvete

Foto: Javier Calvete

Aquest passat diumenge 29 de novembre Blanes ha acollit la Passafred, la darrera de les 11 proves incloses al calendari de Blanes X Runners. Es tracta de la nova marca que es va posar en marxa aquest 2015 amb l’objectiu de promocionar la vila com un dels territoris més idonis –tant a nivell gironí com arreu de Catalunya- per atletes, no tan sols pels seus paratges naturals, sinó també per les seva capacitat organitzativa i les infraestructures amb què compta.

Ara fa un any, l’Ajuntament de Blanes i les tres entitats del municipi que es dediquen a disciplines relacionades amb l’atletisme, el triatló, les caminades i el senderisme van unir esforços per impulsar el municipi per atraure els amants d’aquestes modalitats esportives. Val a dir que Blanes X Runners s’inscriu dins el marc de les dues destinacions certificades amb què ja compta el municipi des de fa molts anys: la DTE (Destinació de Turisme Esportiu) i la DTF (Destinació de Turisme Familiar).

La nova marca, creada amb el recolzament del Club Triatló Blanes, el Centre Excursionista Blanes i el Grup Fondistes Blanes, representa totes les activitats que es fan a la vila que tinguin a veure o estiguin relacionades amb aquestes modalitats esportives. Per difondre-les, una de les primeres accions que es va posar en marxa va ser crear un calendari que aplegava totes les proves i esdeveniments que s’havien d’allotjar en el municipi durant aquest 2015, comptant amb el suport del Consell Comarcal de la Selva i la Diputació de Girona.

Prop de 10.000 participants al llarg d’un any

Amb la celebració d’una nova edició de la cursa Passafred, realitzada ahir al matí, el balanç del primer any de la posada en marxa de Blanes X Runners és plenament positiu ja que, sumant les onze proves que s’han disputat del calendari, han participat prop de 10.000 esportistes. El balanç que n’han fet l’Ajuntament i les tres entitats no tan sols és encoratjador en aquest aspecte, sinó també en la promoció que ha significat envers la vila donar a conèixer aquestes proves.

D’entre tot aquest seguit d’activitats, la que compta amb el major nombre de participants és precisament una de les que té un caràcter marcadament popular i tradicional al municipi, tot i que també l’aprofiten per fer consagrats esportistes d’àmbit internacional per entrenar-se. Es tracta de la Caminada Popular de la Nit de Sant Bonòs que se celebra a finals d’agost, coincidint amb la Festa Major Petita del municipi, i que des de fa tres anys supera els 5.000 participants. Tant és així, que enguany es van haver de tancar les inscripcions de la caminada quan encara quedava una hora i mitja perquè arribés el límit de temps que es dóna sempre perquè s’hi pugin apuntar.

El calendari de la marca Blanes X Runners comprèn tot un seguit de competicions i activitats que es poden fer al llarg de tot l’any, i que inclouen des de curses amb diversos recorreguts (10, 18 i 22 km) fins a caminades populars i escalades, passant per duatlós, trails, aquatlós i fins i tot la travessia nedant al port que s’organitza a l’agost. També hi ha rutes per camins de muntanya, un cross escolar i una prova que deu certament el seu nom a les dates en què se sol programar (els darrers mesos de l’any, coincidint amb l’hivern): la Passafred.

Quim Llorens

Participants de la Passafred / Quim Llorens

Nou èxit de la Passafred, amb 400 participants

La Passafred sol organitzar-se coincidint amb els darrers dies del mes de novembre o principis de desembre i, tal com ja es fa en d’altres proves incloses a Blanes X Runners, compta amb dues modalitats. D’una banda hi ha la mitja marató de muntanya, amb 21’097 km de recorregut, i de l’altra una caminada popular apta per a una major quantitat de públic, amb una ruta de 12 km. Totes dues opcions transcorren pels camins i rutes d’un dels paratges naturals més emblemàtics de Blanes: el Santuari del Vilar. Allí s’hi van aplegar ahir al matí els prop de 400 participants que, sumant les dues categories, van fer la Passafred.

A la classificació general, el primer en creuar la línia de meta va ser Carles Casero, de la categoria veterans, que va invertir 1’38’46 hores en fer el recorregut; seguit en segona posició, amb un temps d’1’38’55 hores, va arribar Helio López, de la mateixa categoria de veterans. El podi en masculins el va completar Carlos Galobardes Muñoz, de la categoria sènior, amb un temps d’1’39’03 hores.

En dones, la més ràpida va ser Carmen Martínez, de la categoria de veteranes, amb un temps de 2’05’33 hores, seguida per Nayra Mella, de la categoria sènior, que va invertir 2’10’10 hores. Per últim, el tercet de dones més ràpides que va fer la Passafred va ser Mimar Gual, de la categoria de veterans, amb un temps de 2’11’47 hores.