Els fets delictius es redueixen un 3,6% a Pineda de Mar

Foto: Ràdio Pineda

Foto: Ràdio Pineda

Els fets delictius s’han reduït a Pineda de Mar, segons es desprèn del balanç policial fet públic durant la reunió de constitució de la Junta Local de Seguretat. Les autoritats i els cossos policials han compartit les dades estadístiques que indiquen un descens global del 3,6% de tots els tipus de delictes, els últims dotze mesos, a Pineda de Mar.

En el mateix període, les detencions han augmentat un 8%. La tasca de la Policia Local i dels Mossos d’Esquadra i els treballs preventius conjunts han comportat la disminució dels delictes.

Els responsables policials destaquen que la majoria de delictes han estat furts (36,1% del total) que tenen escassa incidència en la seguretat. El darrer any  han baixat els delictes contra la salut pública (-16,7%), els delictes contra l’ordre públic (-9,5%), els delictes contra les persones (-8,8%), els delictes relacionats amb el trànsit (-6,8%) i contra el patrimoni (-1,9%).

L’Alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, ha manifestat: ”Estem satisfets perquè els fets delictius continuen disminuint com reflecteixen les dades. La coordinació i eficàcia policials i la tasca dels agents de proximitat i dels agents cívics demostra que, si estem molt a prop de la ciutadania, es millora en seguretat. Però tot i les dades, seguirem apostant per augmentar la seguretat ciutadana”.

La policia de proximitat incrementa un 80% els serveis prestats

logo_policia_pinedaEls serveis prestats a la ciutadania pels agents de proximitat de la Policia Local de Pineda,  s’han incrementat un 80% amb un total de 1.032 serveis durant el període de l’1 de juny al 31 d’octubre d’aquest any (573 durant el mateix període de 2014).

La Junta Local de Seguretat ha constatat la millora de la comunicació entre la ciutadania i la policia de proximitat. En aquest sentit, destaca l’increment del 40% de l’atenció a la ciutadania, amb entrevistes personals per part dels agents de proximitat, a les oficines d’atenció de la Policia Local repartides pels barris.

Agents cívics

Els Agents Cívics han fet 4.091 actuacions, principalment per informar a la ciutadania sobre civisme (gossos, brossa, via pública) i 2.187 entrevistes ciutadanes. Tres nous agents cívics s’incorporaran a finals de desembre.

Ordenança de civisme

La Policia Local de Pineda ha tramitat 275 denúncies per l’incompliment de l’Ordenança de Civisme, durant els mesos de juny a setembre, corresponents a 32 tipologies d’infraccions (excrements de gossos, consum d’alcohol, aldarulls, i sorolls, entre d’altres). La unitat canina K-9 de la Policia Local ha facilitat una trentena d’actes de denúncia, en relació amb l’Ordenança de Civisme.

La Policia Local intensificarà els serveis específics com el dispositiu preventiu mensual per evitar robatoris a pensionistes, especialment aquest mes de desembre.