S’arriba a un acord sobre l’ERO temporal a Nylstar

Foto: UGT

Arxiu Blanesaldia.com

CCOO d’Indústria de Girona valora positivament l’actitud responsable i l’esforç negociador que ha realitzat la representació majoritària de CCOO al comitè d’empresa de Nylstar (Blanes), que divendres passat va signar l’acord sobre l’ERO temporal amb la direcció, després d’haver sotmès la darrera proposta de l’empresa a la votació dels treballadors afectats, amb el resultat de la majoria de vots a favor.

Finalment, aquest expedient temporal afectarà 34 treballadors, i no els 45 que pretenia inicialment l’empresa, majoritàriament de la secció de filatures, durant un màxim de 2 anys. Entre el col·lectiu afectat s’hi inclouen els treballadors a partir de 59 anys que reuneixen els requisits per jubilar-se als 61 anys, als quals la direcció de Nylstar complementarà la prestació d’atur amb un percentatge que variarà en funció del seu salari.

Amb aquest expedient s’han pogut evitar els 50 acomiadaments, entre treballadors fixos i temporals, que havia plantejat l’empresa en un primer moment.

La qüestió en la qual no ha estat possible tancar un acord és la decisió de l’empresa per modificar unilateralment els horaris de treball de les prop de 60 persones de la secció de filatures, que ha rebut el rebuig unànime dels afectats. CCOO està estudiant la possibilitat d’impugnar judicialment la proposta de l’empresa, que pretén que treballin a torns rotatius de matí, tarda i nit durant 21 dies seguits, amb tres petits descansos no consecutius d’un dia, i que després facin 7 dies de festa, per poder tancar la secció de filatures durant una setmana al mes.

CCOO lamenta que la representació minoritària d’UGT al comitè d’empresa no volgués signar l’acta de la darrera reunió amb l’empresa, on es reflecteix l’acord sobre l’ERO i el desacord per la modificació dels horaris de treball.