Blanes recull prop d’un miler d’euros pels malalts de Parkinson

Ajuntament de Blanes

Toni Blanh

El Teatre de Blanes va allotjar la tarda-vespre d’aquest passat diumenge una Gala Benèfica per recollir fons econòmics destinats a ACAP Blanes, l’Associació de Parkinson de Blanes-La Selva i l’Alt Maresme.

Finalment, sumant les entrades de localitats venudes –al preu popular de 5 euros cada entrada- i els tiquets de la fila 0 per a tots aquells que no podien assistir-hi, s’ha aconseguit recaptar prop d’un miler d’euros, més concretament 965 euros.

La idea d’organitzar aquest esdeveniment va sorgir de l’Associació de Veïns de Mas Enlaire, que de seguida va trobar el suport de l’Escola de Dansa Daina, entitat que pertany a aquest barri blanenc. Alhora, des del centre de ball es van buscar les col·laboracions d’altres escoles de poblacions del voltant i de Barcelona per configurar un complet espectacle que es va allargar poc més de dues hores.

Homenatge a les víctimes dels atemptats de París

Així, dalt l’escenari del Teatre de Blanes van actuar des de les sis de la tarda i fins a quarts de nou del vespre al voltant d’un centenar de nois i noies. Els ballarins i ballarines pertanyien a un total de sis centres: l’Escola de Dansa Daina de Blanes, l’Escola de Dansa Alira de Lloret de Mar, l’Escola de Dansa Cristina Llobet de Tordera, l’Escola de Dansa Endansa’t de Barcelona, l’Escola de Dansa Mar de Malgrat de Mar i l’Escola de Dansa de Palafolls.

Les més de 250 persones que van omplir el Teatre de Blanes –entre els quals s’hi comptaven la regidora d’Acció Social, Susana Ramajo, així com nombrosos regidors i regidores dels diferents grups amb representació municipal- van poder gaudir d’un complet espectacle amb peces de dansa clàssica, contemporània i moderna. Per tancar la Gala Benèfica, totes les entitats participants van decidir unir l’art de la dansa amb un emocionat record solidari per les víctimes dels atemptats de París.

Toni Blanch

Toni Blanch

L’homenatge es va retre a través de la darrera peça que es va oferir, que recreava un dels números més coneguts del popular musical que s’ambienta en la França de principis del segle XIX, basat en la novel·la homònima de Víctor Hugo, Les Misérables. En acabat l’intens número de ball, es va desplegar una bandera francesa sobre la qual lluïa un crespó negre en senyal de dol.

10è aniversari de l’Associació de Parkinson Blanes-La Selva / Alt Maresme

Abans que comencés l’espectacle la presidenta de l’Associació de Parkinson de Blanes-La Selva i l’Alt Maresme, Antònia Escalé, es va adreçar al públic assistent al Teatre per agrair a totes les entitats que havien fet possible la organització de la Gala Benèfica, incloent també la col·laboració de l’Ajuntament de Blanes, que va cedir la utilització del Teatre. La presidenta va destacar la generositat que demostraven totes les persones que havien sumat esforços de manera desinteressada, procedint-se tot seguit al lliurament d’un obsequi d’agraïment a les representants de les cinc escoles forànies.

Els fons econòmics que es lliuraran a ACAP Blanes -que es dedica principalment a donar suport i atendre malalts de Parkinson- es destinaran per a l’organització d’activitats, millorar el material de què disposa a la seva seu, així com per continuar donant atenció als pacients. Per últim, Antònia Escalé va recordar que precisament aquest proper dissabte 21 de novembre es farà un dinar de germanor que tancarà els actes que s’han estat celebrant durant els darrers mesos en motiu del 10è aniversari de l’entitat que presideix.

Val a dir que durant aquest temps, altres entitats de Blanes també han organitzat sengles Gales Benèfiques amb el mateix objectiu de contribuir a la recapta de fons econòmics per a l’Associació de Parkinson de Blanes-La Selva i l’Alt Maresme coincidint amb la celebració dels 10 anys. Es tracten d’una banda de l’Agrupació Artística Aragonesa de Blanes i Comarca, i de l’altra del grup de Teatre El Mirall.

El principal motor en l’organització de la Gala Benèfica que va tenir lloc el passat diumenge al Teatre de Blanes ha estat l’Associació de Veïns de Mas Enlaire de Blanes, que presideix Miguel Gallego: «A l’associació teníem moltes ganes d’organitzar una gala benèfica per alguna entitat social, i de seguida varem comptar amb el suport de l’Escola de Dansa Daina. Al final va sorgir la idea de destinar la recaptació per a l’Associació de Parkinson per la magnífica tasca que fan i perquè, a més a més, està al nostre barri. D’aquesta manera, han confluït els interessos de tres entitats que estan al mateix veïnat».