Blanes reconeix els èxits internacionals del nedador Guillem Pujol i la tennista Marina Bassols

grup2L’alcalde, Miquel Lupiáñez, i regidor d’Esports, Joel Comas, van presidir sengles actes que es van fer el vespre d’aquest passat dimecres per reconèixer els mèrits assolits per la sòlida trajectòria dibuixada per dos destacats representants de l’esport a la vila: el nedador Guillem Pujol i la tennista Marina Bassols.

En totes dues vetllades els van acompanyar regidors i regidores del consistori, així com amics i familiars dels joves esportistes blanencs, que no es van voler perdre l’ocasió de compartir amb ells tan assenyalada celebració.

Com a mostra d’aquest reconeixement, se’ls va fer entrega de sengles plaques que reproduïen l’escut oficial de l’Ajuntament de Blanes. Completava l’obsequi una placa on es podia llegir la llegenda: “Pels seus èxits esportius i haver contribuït a donar a conèixer la nostra vila arreu”. Per reblar l’acte, els protagonistes van posar per una fotografia de grup amb les autoritats i familiars.

Guillem Pujol: preparant-se pels Jocs Olímpics 2020 a Tokyo

Guillem Pujol

Guillem Pujol

Nascut fa 18 anys a Blanes, Guillem Pujol Belmonte va començar a nedar al Club Squash Blanes i, durant els primers anys, va combinar la pràctica d’aquest esport amb el futbol a través del CD Blanes. Des de l’any 2009 i fins l’actualitat ha format part de l’equip de natació de la Selecció Catalana, que s’ha proclamat Campió d’Espanya durant sis edicions consecutives. Per això, bona part de la seva vida la passa entrenant al CAR de Sant Cugat.

En el seu llarg currículum d’èxits esportius destaquen diverses fites. Una d’elles és que fa tres anys es va proclamar Campió d’Espanya infantil en els 200 metres papallona, així com Campió d’Espanya infantil a 5 km d’aigües obertes i Campió de Catalunya. L’any 2013, als Campionats d’Espanya Infantil-Junior, va ser 1er d’Espanya en 400 m lliures, 2on d’Espanya en 200 m lliures i 3er d’Espanya en els 1.500 m lliures. A totes tres proves va aconseguir la mínima europea per participar als Campionats d’Europa Infantil que s’havien de celebrar a Holanda.

En aquesta competició Guillem Pujol va ser tercer d’Europa en els 400 lliures, i també va participar en dos relleus de l’equip espanyol, que va assolir la cinquena posició a la classificació europea. El mateix any 2013 va ser Campió d’Europa Infantil de 5 km d’aigües obertes i l’any següent va guanyar les sis proves en què va participar formant part de la selecció catalana, al Campionat d’Espanya.

Aquell mateix 2014 va ser proclamat Millor Nedador Junior en els Campionats de Catalunya, va participar al Campionat d’Europa Junior a Holanda, on va arribar a les semifinals i es va proclamar cinquè i sisè a la classificació europea. L’any passat el va tancar guanyant la Copa Nadal el 25 de desembre al Port de Barcelona, aconseguint un gran impacte televisiu, i el gener d’aquest 2015 va ser segon als 800 metres lliures a la Copa Speedo disputada a Flandes.

Aquest passat estiu, a les Primeres Olimpíades Europees celebrades a Baku (Azerbadjan), el nedador blanenc va classificar-se en quart i sisè lloc formant part de l’equip espanyol de relleus, i finalment als Campionats del Món Junior de Singapur va aconseguir ser el quart i cinquè millor nedador del món en les proves de relleus 4 x 200 lliures i 4 x 100 estils. El seu somni és poder participar als Jocs Olímpics del 2020 a Tokyo, una fita per a la qual ha demostrat estar abastament preparat.

Marina Bassols: actual Campiona del Màsters Europeu Junior

Nuris Bassols

Nuris Bassols

Marina Bassols Ribera, que farà tot just 16 anys el proper 13 de desembre, ocupa actualment la 56a plaça al Rànquing Estatal i la 7a al Rànquing Europeu Tennis Europe. Forma part de l’equip del Reial Club de Tennis de Barcelona, i els seus èxits esportius els va començar a assolir als 13 anys, quan va ser Campiona del Campionat Regional de Catalunya, Campiona d’Espanya en dobles al Trofeu Manuel Alonso i Semifinalista del Tennis Europe Gutty Sport celebrat a Mallorca, entre d’altres.

L’any següent, al 2013, Marina Bassols va ser semifinalista al Campionat d’Espanya, Campiona del Torneig de Tennis Europe Joan Mir sub 16, Campiona Màster Nacional Nike Junior Tour -que actualment ha canviat de nom per passar a dir-se Rafa Nadal Tour-, i es va classificar a la Fase Mundial de Miami del Nike Junior Tour. Igualment, va ser Campiona del Campionat de Catalunya sub 15 i Campiona d’Espanya amb la selecció catalana.

L’any passat, al 2014, la jove tennista va ser finalista al Tennis Europe Apple Bowl, finalista del Màster Marca i Campiona del Torneig Internacional Tennis Europe sub 16. Enguany el seu ascens sempre cap a munt no ha tingut aturador: ha estat Campiona del Màster Europeu Tennis Europe sub 16 disputat a Itàlia; Sots-Campiona del Tennis Europe Internacional sub 16 i Campiona del Tennis Europe Internacional grau 1 de Biella, de nou a Itàlia.

Fotos: Ajuntament de Blanes