Bona acollida i valoració de la I Jornada de Caudiciformes i Suculentes celebrada al Jardí Botànic

caudiciformes1Una cinquantena de participants van assisitir ahir a la I Jornada de Caudiciformes i Suculentes, organitzada per la Fundació Carl Faust i que ha tingut lloc al Jardí Botànic Marimurtra de Blanes.

El programa de la Jornada ha tingut dues parts ben diferenciades. La primera, al matí, ha consistit en quatre conferències que han ofert destacats botànics, jardiners i professionals del sector dels vivers, coneixedors d’aquests tipus de plantes. Així, Pere Fraga, Xavier Duch, Andreu del Campo i Ivan Soto han compartit els seus coneixements i experiències amb els assistents.

caudiciformes2

 

El matí ha acabat amb l’atorgament del Diploma Marimurtra a Antonio Aguilar i Rubio, jardiner durant 13 anys de Marimurtra a la dècada dels 60 i 70, per tota una vida dedicada al cultiu i cura dels cactus i altres suculentes. A la tarda el programa ha consistit en unes visites guiades pel Jardí Botànic Marimurtra a càrrec del taxonomista de Marimurtra, Xavier Argimon, i del jardiner del mateix Jardí Botànic, Ivan Soto.

Amb ells, el grup ha visitat els principals exemplars de caudiciformes i ciques que hi ha actualment a Marimurtra i n’ha pogut conèixer de primera mà les característiques més importants. Finalment, i gràcies a la participació de Josep M. Riba, també s’han pogut conèixer els tractaments experimentals que s’estan fent a Marimurtra per lluitar contra l’escarabat morrut de l’atzavara.

caudiciformes3

Paral·lelament al programa de la Jornada, durant el migdia s’ha pogut gaudir de l’exposició d’una col·lecció de 25 caudiciformes de gran bellesa cedides per Floranova, un viver especialitzat en cactus i suculentes situat a Malgrat de Mar.

Pel que fa als assistents, tots ells han mostrat la seva satisfacció pel fet que la Fundació Carl Faust hagi organitzat un esdeveniment d’aquest tipus, orientat, entre altres objectius, a vertebrar i convertir-se en punt de referència de totes aquelles persones interessades en la botànica en general i en aquests tipus de plantes en particular.

L’organització de la Jornada ha anat a càrrec de la Fundació Carl Faust i hi ha col·laborat l’Ajuntament de Blanes, l’Associació d’Amics dels Càctus i Altres Suculentes (ASAC), la Mediterranean Garden Society (MGS), branca catalana, i el Centre de Jardineria Floranova de Malgrat de Mar.