La 3a Fira del Vehicle d’Ocasió de Blanes arrenca amb l’objectiu de consolidar-se

vehicle_15aAhir a la tarda es va posar en marxa la 3a Fira del Vehicle d’Ocasió de Blanes, que s’allotjarà en aquest municipi durant tot el cap de setmana, fins diumenge a la nit. La fira inclou una variada i atractiva oferta de tot tipus de vehicles, amb més de 160 cotxes que disposen de totes les garanties, i amb 15 marques representades.

Ocupa una superfície de 14.000 m2 de l’esplanada del costat de l’antic pavelló d’esports, a tocar del centre, on hi ha una zona d’aparcament gratuït amb capacitat per a centenars de vehicles.

Poc després que arrenqués la fira, ha tingut lloc l’acte d’inauguració, que han encapçalat l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, i la primera tinent d’alcalde i regidora de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Blanes, Txell Salarich, acompanyats d’Ernest Plana, president de Corve, l’Associació d’Empresaris de Comerç i Reparació de Vehicles i Embarcacions de comarques gironines. També han participat regidors i regidores del consistori blanenc, així com representants de les set empreses concessionàries que exposen vehicles.

Objectiu: consolidar la fira com a referent territorial

Organitzada per l’Ajuntament de Blanes a través de l’Àrea de Promoció de la Ciutat, la Fira de Vehicles d’Ocasió és la més gran d’aquestes característiques que es realitza actualment a comarques gironines, i ara l’objectiu és consolidar-la com a referent en el territori, a cavall entre Girona i Barcelona. Un bon punt de partida és l’èxit que precedeix les dues anteriors edicions en què ja s’ha allotjat en aquest municipi.

vehicle_15b

L’any passat es van vendre un 32% dels cotxes exposats i es va registrar igualment un bon nivell de visitants, amb una xifra que va voltar les 5.500 persones. Es tracta majoritàriament de famílies, així com d’empresaris que van a la recerca d’un vehicle que s’adeqüi a les seves necessitats, que compti amb totes les garanties, i amb un preu apte per a la seva butxaca.

Un al·licient afegit de cara als visitants és que el públic infantil també pot gaudir d’un espai lúdic gratuït pensat especialment per a ells, perquè puguin entretenir-se, en la línia de les dues passades edicions. Es tracta de diversos inflables que estan en marxa coincidint amb l’horari de la fira, durant tot el cap de setmana.

A més a més, enguany els més petits de la casa comptaran amb una novetat afegida que, de ben segur, els complaurà. A l’espai acotat per a l’esbarjo infantil s’ha habilitat un circuit tancat de karts a càrrec del Karting Club Blanes perquè la canalla comenci a aprendre les primeres nocions de conducció de manera segura i controlada.

Després del seu inici, que ha tingut lloc la tarda d’avui divendres, la 3a Fira del Vehicles d’Ocasió de Blanes es podrà visitar durant tot el cap de setmana, dissabte i diumenge. Tots dos dies és a partir de les 10 del matí i fins les 20 h del vespre.

vehicle_15c

Bon moment del mercat de venda de vehicles usats

Segons un informe fet públic per Faconauto, la Federació d’Associacions de Concessionaris de l’Automoció, les matriculacions de turismes nous ja porten acumulats dos anys de creixements consecutius a l’estat espanyol. El passat mes d’agost va experimentar un increment del 23’3%, amb un total de 55.918 unitats arreu de l’estat espanyol, dels quals a Catalunya es van vendre 9.088 vehicles. La major part va ser a Barcelona, amb 6.555; en segon lloc van empatar Girona i Tarragona amb 1.034 unitats cadascuna; i finalment a Lleida se’n van comprar 465.

Per la seva banda, les vendes de vehicles usats han augmentat un 11% en els sis primers mesos del 2015, amb un total de 869.846 transaccions fetes, segons dades de l’Institut d’Estudis d’Automoció (IEA). Aquesta gran demanda està provocant que hi hagi un dèficit de vehicles en estoc, que afecta sobretot als de fins a tres anys d’edat, dels quals faltarien unes 15.000 unitats, entre gener i juny, segons dades de la consultoria de l’IEA.

vehicle_15d

Per la seva banda, els vehicles de fins a cinc anys d’antiguitat són els que estan impulsant més les vendes en el mercat d’usats. Així, els seminous de 0 a 3 anys van incrementar les seves operacions un 17’6% durant els primers sis mesos, mentre que els que van de 3 a 5 anys es van disparar fins a un 26’6%. Totes les comunitats autònomes de l’estat espanyol han incrementat les seves transferències d’usats fins al juny, amb Balears al capdavant amb un 23%, mentre que Catalunya se situa amb un increment del 10’7%.

En un mercat en què el 60’7% de les operacions es realitzen entre particulars, cosa que molt sovint significa que es tracta de vehicles que no disposen de cap garantia vinculada, 3 de cada 10 compradors acaba penedint-se de la seva operació. Així es recull en la setena edició del Llibre Blanc del Vehicle d’Ocasió de Ganvam, publicat en col·laboració amb Das Welt Auto. Això fa que, des del punt de vista del consumidor, els vehicles garantits s’erigeixin com la millor opció pels compradors.

Fotos: Ajuntament de Sabadell