Xavi Marina, Joan Salamanya i Pau Triebel guanyen les tres distàncies de la Costa Brava Radical Trail

Pau Triebel, durant la cursa / Lluís Galí

La Costa Brava Radical Trail (CBRT) ja compta amb els tres primers guanyadors que han inaugurat el palmarès d’aquesta cursa amb tres distàncies que transcorre integrament per terres gironines. Es tracta de Xavi Marina, Joan Salamanya i Pau Triebel, que han guanyat les proves anomenades Rush (25 km), Endurance (84 km) i Radical (164 km), amb sortides des de Tossa, Tamariu i Cadaqués, respectivament.

Totes tres curses tenien com a nexe comú que comptaven amb un únic punt d’arribada: Blanes. Per això, diumenge passat a partir de quarts d’una del migdia, i fins a quarts de 10 de la nit, aquesta població de la Costa Brava va esdevenir en la capital de l’esport running, acollint els participants que anaven arribant provinents de cadascuna de les tres distàncies de què consta la CBRT. La primera edició de la prova ha comptat amb 200 participants: 21 a la Radical; 35 a la Endurance; i 144 a la Rush.

A la seva arribada a Blanes, els corredors podien reposar forces amb una abundant secció d’avituallament, així com recuperar-se de l’esforç físic amb un massatge a càrrec de fisioterapeutes. Els participants van fer el darrer tram de recorregut travessant el Jardí Botànic Marimurtra, van continuar pel Club Vela Blanes i finalment van passar per la platja del centre i van pujar al Passeig de Mar, on hi havia la meta.

Imatge de la cursa / Lluís Galí

Podis en les tres distàncies de la CBRT

Xavi Marina va ser el primer en creuar la línia d’arribada després que va fer els 25 km de distància amb 900 m de desnivell des de Tossa en un temps de dues hores i sis minuts. Darrera d’ell van arribar Hugo Figueras i Oriol Galvany, en segona i tercera posicions respectivament. En la mateixa categoria de Rush, en el podi de dones, la primera plaça va ser per Amàlia Sánchez, seguida per Gemma López i Anna Clapés.

En la cursa Endurance de 84 km i 4.000 m de desnivell, el primer va ser Joan Salamanya, que va fer un temps de 9 hores amb 53 minuts per cobrir la distància que hi ha des de Tamariu fins a Blanes. El podi d’homes el van completar Enric Turon i Ignasi Vila, en segon i tercer lloc, respectivament.

Per la seva banda, la cursa més dura, la Radical, la va guanyar Pau Triebel, que va invertir 29 hores amb 17 minuts per fer el recorregut de 164 km amb 6.000 m de desnivell des de Cadaqués. Darrera seu, en segona posició, es va situar David Járega, mentre que en la categoria de dones, la primera en arribar va ser Gemma Avellí.

Xavi Marina arribant a meta / Lluís Galí

La sortida des de Cadaqués es va fer dissabte a les set del matí, mentre que les dues restants van iniciar-se l’endemà diumenge: a les set del matí des de Tamariu i a les deu es partia des de Tossa de Mar. L’objectiu de la CBRT no era d’altre que poder participar en una gran cursa de muntanya en un entorn privilegiat com és la Costa Brava i, en concret, el recuperat Camí de Ronda, descobrint els espectaculars paisatges amb què compta aquest territori. Per últim, cal dir que a nivell de planificació i logística, des de l’organització s’ha detectat que hi ha hagut diversos errors, que són conscients que s’haurien d’haver redreçat en aquesta primera experiència.