L’Ajuntament de Pineda destina 103.500 euros en ajudes a les famílies i als centres educatius

Una clase de l'escola Sant Jordi, ahir al matí / Ràdio Pineda

Una clase de l’escola Sant Jordi, ahir al matí / Ràdio Pineda

Les vuit vuit escoles de primària, els tres instituts de Pineda, les dues llars d’infants i el centre d’educació especial Horitzó han començat les classes aquest dilluns. A Pineda centre, les escoles han començat el curs amb una línia (curs) de P-3, a excepció de l’escola Aloc que té dues línies de P-3. A Poblenou es manté una línia de P-3 a cada centre de primària i, per tant, l’escola Poblenou, té continuïtat en moduls provisionals com els darrers cursos.

L’Ajuntament de Pineda ha destinat 103.500 euros del pressupost municipal, en ajudes a les famílies i als centres educatius. El programa d’ajudes és per a les famílies amb alumnes, des de les llars d’infants fins al primer curs universitari. Segons ha informat el consistori en un comunicat, l’aportació municipal es distribueix de la forma següent:

33.000 euros destinats a les famílies per ajudar a l’adquisició de llibres de P3 a segon de primària i a l’ESO. També es potencia el reciclatge de llibres entre l’alumnat, de tercer a sisè curs de primària i, en aquest cas, es subvenciona els centres escolars que s’adhereixen al programa de reciclatge promocionat per l’Ajuntament. Concretament, un 66% d’aquesta partida econòmica s’ha destinat directament a les famílies i un 34% als centres educatius. El període per a la sol·licitud d’aquests ajuts està tancat.

34.500 euros a ajudes per al transport. Segons el comunicat, ”a diferència d’altres municipis, l’alumnat de Pineda no suporta cap despesa derivada del transport al centre educatiu al qual se l’adscriu. En altres municipis del nostre entorn, les famílies paguen un terç del cost del transport”. Les famílies no han de sol·licitar l’ajuda ja que l’Ajuntament suporta íntegrament el cost.

10.000 euros d’ajudes destinades a l’alumnat pinedenc que cursa primer curs universitari o Cicle Formatiu de Grau Superior. L’ajuda va destinada a cobrir part de la despesa de matrícula i del transport. Aquesta ajuda es pot sol·licitar fins el 9 d’octubre d’aquest any.

26.000 euros en ajudes destinades a famílies amb infants, de 0 a 2 anys, escolaritzats a les llars d’infants del municipi. Aquest curs, un 21% de les famílies pinedenques rebran una ajuda que cobrirà part del cost que assumeixen les famílies beneficiàries. Per altra banda, per al curs que ara comença, la taxa que regula el preu de les llars d’infants no percebrà cap augment ja que s’ha congelat el preu en relació amb el curs anterior.

Millores als centres educatius

L’Ajuntament de Pineda ha invertit 78.750 euros en obres de millora i manteniment dels centres de primària del municipi. Durant l’estiu s’han realitzat obres de reforma dels lavabos de l’Escola Sant Jordi i d’altres millores a les instal·lacions de les escoles Antoni Doltra, Aloc, Horitzó, Jaume I, St. Jordi, Mediterrània, Montpalau, Bressol de Mar i Marinada.

L’escola Antoni Doltra continuarà disposant aquest curs d’un mòdul, annex al centre escolar. L’Ajuntament va arribar a un acord amb la Generalitat per evitar que l’escola hagués de prescindir del mòdul. Finalment, tot i que ja s’ha desmuntat el mòdul anterior, la Generalitat n’ha cedit un altre i el consistori pinedenc ha assumit el transport i la instal·lació del nou mòdul. ”Ara s’està realitzant l’adequació del mòdul i es preveu que a principis d’octubre ja se’n podrà fer ús”, segons el consistori.

El govern municipal també ha destacat que Pineda ”ha aconseguit mantenir l’oferta escolar del curs anterior i després de la reivindicació de la comunitat educativa, l’escola Mediterrània continua amb el seu projecte pedagògic”.

Visita d’inici de curs escolar

L’alcalde de Pineda, Xavier Amor, la regidora d’Educació, Sònia Moraleda, la regidora de Presidència, Sílvia Biosca i el regidor adjunt a Alcaldia, Francesc Horta, han visitat aquest matí l’Escola Sant Jordi on s’han fet obres de millora aquest estiu, concretament els nous lavabos del centre. L’alcalde ha destacat ”l’esforç i el repte important que suposa tenir tots els centres a punt per a l’inici del curs”. Xavier Amor s’ha referit, en especial, al nou mòdul de l’escola Antoni Doltra i ha demanat ”paciència perquè s’està fent tot el possible per tenir enllestit el mòdul al més aviat possible”.

Amor ha recordat que es van haver de fer ”moltes gestions des de l’ajuntament per poder disposar d’un nou mòdul al centre”. L’alcalde també ha destacat els ajuts econòmics que destina l’ajuntament a les famílies i, en especial, ”l’aposta en una línia de suport econòmic (10.000 €) per als estudiants universitaris i de cicle formatius de Grau Superior”. En relació amb el tercer institut, l’alcalde pinedenc ha destacat que la Generalitat ja ha fet la contractació del projecte executiu de les obres.

Per la seva part, la regidora d’Educació, Sònia Moraleda, ha manifestat que el curs ”ha començat amb normalitat a Pineda i amb les obres realitzades, de  millora i manteniment dels centres educatius”. Moraleda ha explicat que totes les escoles ”mantenen les seves línies” i ha destacat ”les aportacions de l’ajuntament per als llibres i transport escolar  que paga el consistori per a les famílies amb alumnes que s’han de desplaçar” dins del nucli urbà.

De la seva banda, el regidor adjunt a l’Alcaldia, Francesc Horta, s’ha mostrat ”satisfet de les actuacions en matèria d’educació que porta a terme el govern municipal” (PSC-CiU). En relació amb el tercer institut, Horta ha afegit que es van fent ”les gestions necessàries per complir els terminis per a la construcció de l’institut”.