L’Escola Sa Forcanera de Blanes rep 440 alumnes el dia que comença el curs escolar

inici_curs_15aAvui al matí s’ha fet realitat el somni que des de fa més de 10 anys es volia veure complert a Blanes: que l’Escola Sa Forcanera s’allotgés en un edifici enlloc d’estar-ho en mòduls prefabricats, una situació que, finalment, ha arribat al seu punt i final. Aquest curs 2015-2016 faran classe a les aules del nou edifici del Sa Forcanera un total de 440 alumnes, des de P3 fins a 6è.

Avui al matí les ganes de retrobar-se amb els companys de classe es barrejava amb l’expectació que suposava per a tots i totes –alumnes, equip directiu de l’escola, mares pares i AMPA del centre- començar de cap i de nou a l’edifici que s’ha fet esperar tants anys. Perquè tothom sabés a quina classe li tocava anar, a l’entrada de l’escola s’han penjat els llistats per ser consultats.

A les nou del matí, quan finalment s’han obert les portes d’accés al centre escolar, l’entrada ha estat immortalitzada per molts pares i mares, que no volien deixar passar l’ocasió de recordar-ho. Un cop han accedit a l’interior del recinte, s’han format les fileres de cada classe perquè, d’aquest manera, tothom entrés i fos dirigit pels seus tutors a la nova aula que els pertocava.

inici_curs15b

Entre les millores que significarà haver deixat els mòduls prefabricats on han estat allotjats fins ara, cal destacar que l’alumnat disposarà d’un ampli espai polivalent sota cobert que pot fer les funcions de gimnàs, sala d’actes i teatre principalment. També disposaran des d’ara d’un ample i lluminós menjador que no suposarà cap problema de capacitat, guanyant en canvi en comoditat.

Altres millores són les aules de reforç i d’educació especial, que estan més ben dotades, així com els patis exteriors on poder anar a fer esbarjo. A banda que ara han augmentat la seva superfície respecte la que hi havia habilitada a la Plaça Onze de Setembre, també s’han diferenciat dos espais perquè hi siguin els alumnes d’Infantil i els de Primària.

inici_curs15c

L’edifici que allotja l’Escola Sa Forcanera ha anat a càrrec de la Generalitat de Catalunya. Les obres van iniciar-se a principis del 2014 i es van enllestir abans d’aquest estiu. Van comptar amb una partida de 2,5 milions d’euros. Per la seva banda, l’Ajuntament de Blanes va destinar una partida de 15.000 euros als pressupostos municipals de l’any passat per diverses despeses relacionades amb la nova construcció, com ara la dotació de l’accés.

Els terrenys de l’Escola Sa Forcanera van ser cedits pel consistori blanenc al govern català, i formen part del Pla Parcial Costa Brava. L’edifici construït ha permès acollir dues línies i ocupa una superfície de 4.639 m2, dins d’una parcel·la de 10.475 m2, situada entre l’Avinguda de la Pau i la Carretera d’Accés a la Costa Brava. La finca on està situada forma part del Pla Parcial Costa Brava, que encara està per urbanitzar. Per aquest motiu, inicialment l’accés al centre es farà per l’Avinguda de la Pau, i no pas per l’entrada principal que dóna a l’altre costat.

Nou curs 2015-2016 a Blanes

Arreu de Blanes, de cara al nou curs que ha començat avui, hi ha matriculats un total de 5.380 alumnes. En educació infantil i primària els 3.668 alumnes que hi ha estan distribuïts de la següent manera:

Centre Escolar          Núm. Alumnes
Carles Faust                    113
Joaquim Ruyra                303
Mossèn Joan Batlle        382
Napoleó Soliva               353
Pinya de Rosa                 582
Quatre Vents                   496
Sa Forcanera                   440
Col·legi Cor de Maria     499
Col·legi Santa Maria      493
Total                             3.668

Per la seva banda, en educació secundària n’hi ha 1.712, que faran classe en tres instituts públics i dues escoles concertades :

Centre Escolar              Núm. Alumnes
Institut Serrallarga              396
Institut S’Agulla                   368
Institut Sa Palomera           487
Col·legi Cor de Maria         234
Col·legi Santa Maria           227
Total                                  1.712

Fotos: Ajuntament de Blanes