Només el 14.41% de vehicles es veurien afavorits pel projecte d’allargament de la C-32

c32_bici

Arxiu Blanesaldia.com

La negativa de la Generalitat a aplicar una moratòria, tot i la petició popular de la zona afectada, i el rebuig que suscita el projecte, obliga la Plataforma Aturem la C-32 a fer públics els resultats que s’han obtingut en l’estudi de mobilitat encarregat entre la C-32 i Lloret de Mar.

La Plataforma entén que aquestes dades s’han de complementar amb les que s’obtinguin en altres moments de l’any i que aquesta fenia hauria d’anar a càrrec de l’Administració.

L’estudi de mobilitat encarregat per la Plataforma Aturem la C-32 conclou que només un 14,41% dels cotxes que accedeixen a Lloret de Mar procedents de la Gi-600 i la Gi-682 són potencials usuaris del tram d’ampliació projectat de la C-32.

Plataforma Aturem la C-32

Plataforma Aturem la C-32

Aquesta és una de les conclusions de l’estudi realitzat aquest passat agost, un dels moments amb més problemes de circulació i mobilitat entre Blanes i Lloret. Un estudi encarregat per Aturem la C- 32 i que s’ha basat en una metodologia d’enregistrament i anàlisi de vehicles en continuo. Un sistema rigorós i objectiu que permet doblar la quantitat de dades en la meitat de temps que els habituals estudis de mobilitat que encarrega l’administració a través d’enquestes parcials.

Utilitzant els valors de les intensitats mitjanes diàries (IMD), el volum estimat de trànsit de les carreteres Gi-600 i Gi-682 és de 62.439 vehicles un dia d’agost, i l’estudi conclou que només 1 de cada 7 d’aquests vehicles podria estar afavorit per la construcció del ramal de la C-32 Blanes – Lloret de Mar.

La Plataforma Aturem la C-32 considera que els resultats d’aquest estudi mostren que el projecte d’allargament de la C-32 no resoldrà els problemes de mobilitat de la zona i justifica de manera contundent l’aturada del projecte i l’estudi de les alternatives: el desdoblament de la carretera Blanes-Lloret i la construcció de les rondes de circumval·lació d’ambdós municipis.