Joan Salmerón, escollit nou coordinador de Comarques Gironines d’EUiA

Imatge de l'assemblea

Imatge de l’Assemblea Intercomarcal de Girona d’EUiA

Ahir es va celebrar a la sala de plens de l’Ajuntament de Blanes, la VII Assemblea Intercomarcal de Girona d’Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) per escollir la composició de la nova Comissió Intercomarcal i nou Coordinador.

Al acte han estat presents Joan Josep Nuet, Coordinador General d’EUiA, i diversos convidats d’ICV, Podem i Batega per Blanes, entre ells el Coordinador d’ICV i diputat per Girona, Marc Vidal i Alba García, candidata nª 2 al Parlament de Catalunya per Catalunya Sí Que Es Pot.

La taula de l’assemblea ha estat formada per Marian Anguita, Jordi Còrdoba i Ariadna Sànchez. El fins ara coordinador de comarques gironines, Jordi Córdoba ha presentat el seu informe polític en el que s’ha evidenciat que, a excepció d’algunes localitats, cal aprofundir per ampliar i consolidar la presencia d’EUiA a la demarcació de Girona, que compta amb uns 280 afiliats. També ha destacat aspectes relacionats amb el moment polític que estem vivim, destacant que a pesar de la complexitat, la formació gaudeix de bona salut tal com ho han reflectit els resultats de les darreres cites electorals.

euia_salmeron1

Córdoba ha tingut, al final de la seva intervenció, emotives paraules cap a dos companys que estant passant moments difícils, com són Jordi Miralles i Josep Cusidó, pels que ha expressat els seus millors desitjos. L’assemblea a dedicat un for aplaudiment al coordinador sortint, com a mostra d’agraïment per la seva tasca

Un cop aprovat l’informe, han pres breument la paraula Alba García i Marc Vidal.  Alba García ha remarcat que “son moments per treballar en comú i construir conjuntament amb la gent per un futur millor”. Marc Vidal ha destacat el fet que »malgrat les diferències hem de recuperar l’esperit que va animar als nostres predecessors i tornar a l’origen del que va significar el  PSUC, construint una nova esquerra tal com estem fent amb Catalunya Sí Que Es Pot».

A continuació s’ha procedit a l’elecció dels integrants de la Comissió Intercomarcal que un cop aprovada, s’han reunit en una sala annexa, i han proposat a l’assemblea  com a Coordinador de Comarques Gironines a Joan Salmerón, regidor d’EUiA a Blanes i candidat nº 3 a les eleccions autonòmiques.

Salmerón ha agraït la confiança dipositada en ell i ha anunciat que  “estic disposat a treballar amb total entrega i a exigir a tota la comissió intercomarcal compromís per consolidar i portar amb orgull el nom d’EUiA per tot el territori gironí” . Ha mencionat també el nou repte que suposen les properes eleccions per a tota la gent d’esquerres, encoratjant a participar-hi activament.

Joan Josep Nuet ha tancat l’assemblea, felicitant als coordinadors entrant i sortint, per passar a fer una repassada sobre el moment polític actual. Nuet ha destacat que «ja dèiem que el 2015 seria un any decisiu en clau electoral, perquè es quan es veurà si amb la força de tots i totes sortirem del parany de la dreta que ens ha governat amb les seves polítiques de retallades per donar la veu i els drets a les classes treballadores i recuperar el que ens han volgut prendre». Ha encoratjat a tothom a «treballar en el nou espai polític trobant entre tots tot el que ens es comú».