Bon inici del mercat d’objectes de segona mà de Blanes

Mercat_2a_Ma1

Després de diversos preparatius, aquest passat diumenge 6 de setembre s’ha posat en marxa com a nova activitat al barri de La Plantera de Blanes el mercat d’objectes de segona mà que es presenta sota el nom de La Ganga. Organitzat per l’Associació de Veïns de La Plantera amb el suport de l’Ajuntament de Blanes, la valoració que se n’ha fet d’aquesta primera experiència amb caràcter més estable ha estat força positiva.

Aquest bon resultat ha fet decidir l’entitat veïnal, de comú acord amb el consistori, a què la prova pilot s’allargui durant tot el què queda d’any, de manera que ara la idea és que el mercat es torni a fer els propers mesos d’octubre, novembre i desembre i, de cara al 2016, valorar si ja s’institueix de manera permanent.

Així ho entén la presidenta de l’Associació de Veïns de La Plantera, Antònia Coll, que ha explicat: «Crec que ha estat un bon inici del mercat d’objectes de segona mà i que, conforme la gent se’n vagi assabentant que el fem el primer diumenge de cada mes, cada vegada hi haurà més visitants. Estem molt il·lusionats amb aquesta nova experiència, que esperem que es consolidi tant bé com el mercat que fem cada dissabte».

Mercat_2a_Ma2

La Ganga s’instal·larà doncs el primer diumenge de cada mes al Passeig de Catalunya, la mateixa ubicació on també es munta tots els dissabtes al matí el mercat ambulant, amb un horari similar: des de les 9 del matí i fins a les 2 de la tarda, o fins i tot fins a quarts de 3 si l’afluència de públic així ho permet. La primera experiència que ha tingut lloc aquest primer diumenge de setembre ha inclòs una dotzena de parades, si bé de cara a la següent ocasió del 3 d’octubre s’espera que se n’incorporin més.

Objectes de segona mà peculiars i curiosos

Al llarg de les parades que es van instal·lar diumenge passat els visitants van poder triar i remenar objectes molt diversos. Així, n’hi havia de força quotidians que es poden trobar a qualsevol llar, però també de curiosos, més difícils de localitzar en un domicili qualsevol, com per exemple diversos tipus de seients de bicicleta. En general, proliferaven articles decoratius o de regal com ara caixetes de porcellana, vaixelles antigues, nines, quadres, fotografies, joies, bijuteria, etc.

Mercat_2a_Ma3

També hi havia força parades on es venia roba i sabates de segona mà, complements de vestuari, vídeos, llibres, nines i joguines de diversa mena, clauers, màquines en desús de diversa mena, etc. D’altra banda, els col·leccionistes van poder disposar de diverses parades on satisfer la seva afició, ja que hi havia xapes de cava i de diverses marques de cervesa, còmics, DVDs i objectes força emblemàtics.

Passejant i fent un recorregut per les parades hi havia altres objectes força atractius, com per exemple una bicicleta per a adults, un dels primers articles que de fet aviat va trobar un més que satisfet comprador, que la va adquirir per un preu prou assequible: 49 €. Un element que va cridar força l’atenció –sobretot de la canalla- va ser un tobogan de plàstic per a nens i nenes.

En aquest sentit, també hi havia una parada on es venien els típics pastissos que s’han posat de moda ara per obsequiar els pares d’un nadó, fets a base de bolquers i altres elements que necessiten un nen i una nena acabats de néixer, o que encara només tenen uns quants mesos de vida.

Mercat_2a_Ma4

El mercat d’objectes de segona mà està gestionar per l’Associació de Veïns de La Plantera, que és qui també s’encarrega tant de la neteja de l’espai com de la seva vigilància i control. Per poder plantar parada tan sols s’ha de fer una sol·licitud a través de la mateixa entitat, que informa sobre els requisits bàsics que cal tenir en compte, ja que la intenció és que es pugui consolidar l’experiència de la mateixa manera que s’ha fet amb el mercat dels dissabtes.

Tant el mercat setmanal dels dissabtes com aquesta nova iniciativa de venda d’objectes de segona mà forma part del treball conjunt que porten duent a terme durant aquests darrers anys l’Associació de Veïns de La Plantera i l’Ajuntament de Blanes. En aquesta mateixa línia, l’any passat també es va instal·lar una senyalització on es recullen els noms de diversos comerços, establiments, empreses i botigues del barri.

Fotos: Ajuntament de Blanes