Tordera encetarà el curs escolar amb un nou institut

Construcció del nou institut / Ràdio Tordera

Construcció del nou institut / Ràdio Tordera

Recentment han començat a instal·lar-se els 26 mòduls que conformen el nou institut de Tordera. Durant 10 setmanes, en un recinte de Sant Quirze del Vallès (Vallès Occidental), s’han fabricat aquests mòduls. El centre s’ubica al carrer València, al costat de la futura nova escola Serra de Miralles.

Mitjançant estructura primària d’acer i forjats de fusta massissa s’aconsegueix un edifici lleuger i resistent alhora. La construcció modular industrialitzada en taller permet reduir el termini de construcció, millorant els controls de seguretat de les obres, i optimitzar el cost de l’edifici durant tot el procés constructiu fins a la seva finalització, sense reduir la qualitat constructiva.

Ràdio Tordera

Ràdio Tordera

L’edifici tindrà dues plantes: la inferior, on hi haurà la biblioteca i els espais administratius; i la superior, on es situaran les vuit aules que es construiran.

El nou institut acollirà aquest proper curs una seixantena d’alumnes de 1r d’ESO que es dividiran en tres aules. La previsió és que el Nou Institut de Tordera vegi la llum el proper 15 de setembre amb l’inici del nou curs escolar.

L’edifici complirà amb els estàndards que marca la normativa estatal i tindrà una certificació d’eficiència energàtica gràcies a l’ús de fusta en l’estructura, façana i acabats, a més d’estar dotat d’aïllament tèrmic en tot l’envoltant de l’edifici i l’ús de lluminàries LED.

Text: Ràdio Tordera