La ‘Bossa del Corredor’, novetat de la 33a Caminada Popular Nit de Sant Bonós de dissabte a Blanes

Foto: Javier Calvete

Foto: Javier Calvete

Aquests darrers dies Blanes fa els últims preparatius perquè el proper dissabte 22 d’agost tot estigui a punt per allotjar l’acte esportiu més popular i participatiu que es fa en aquest municipi de la Costa Brava. Es tracta de la 33a Caminada Popular Nit de Sant Bonós, que començarà a 2/4 d’11 de la nit i finalitzarà a quarts de 2 de la matinada.

Les inscripcions es faran aquest divendres 21 d’agost a la Ciutat Esportiva Blanes, de 10 a 21 h, així com a l’Ajuntament, de 16 a 20h. L’endemà dissabte 22 d’agost es continuaran fent durant tot el dia, de nou a l’Ajuntament: de 10 a 22 h. La caminada està organitzada per l’Àrea d’Esports, Salut i Qualitat de Vida de l’Ajuntament, amb el suport del Grup Fondistes Blanes.

El preu d’inscripció és de 3’50 euros, dels quals 3 € són per cobrir despeses d’organització i 0’50 euros, és la donació voluntària mínima que poden accedir a fer els participants en el moment en què s’apunten, i que es destina a entitats sense afany de lucre. Enguany s’han triat l’associació Kedem?, que organitza activitats i dóna suport a persones amb discapacitats, així com al Centre Cristià Evangèlic, que ajuda a persones i/o famílies que es troben en situacions d’especial vulnerabilitat.

La Bossa del Corredor

Aquest 2015 la caminada ha inclòs nombrosos al·licients amb l’objectiu de millorar una activitat que ja ha esdevingut tradicional per a milers de persones, no tan sols de Blanes, sinó també veïns d’altres municipis de la rodalia i visitants. Una de les principals novetats és que es lliurarà gratuïtament a totes les persones inscrites la Bossa del Corredor, de la qual se’n repartiran un total de 5.000 exemplars.

Es tracta d’un kit on hi ha diversos obsequis cedits gratuïtament a l’Ajuntament per empreses i firmes comercials. Així, hi ha des d’una mostra de gel per aplicar-se calor a les zones de dolor, fins a un bric per preparar sopa, passant per una llauna de rfresc i flyers amb descomptes per gaudir de diversos serveis, com per exemple classes d’anglès, sortides en vaixell per anar a pescar, etc.

A mesura que vagin arribant els participants, s’anirà obsequiant amb la Bossa del Corredor als que duguin el dorsal que els acredita com inscrits. Posteriorment, podran gaudir dels tradicionals talls de xíndria fresca i ampolles d’aigua, i fer-se fotos al Photocall instal·lat a la zona de lliure circulació, on també estarà ubicada una altra de les novetats d’aquest 2015.

Com és habitual, a la zona de lliure accés hi haurà un punt d’atenció amb tècnics sanitaris, així com fisioterapeutes per fer assistències a tothom qui ho pugui necessitar. Al llarg dels 32 anys d’antiguitat amb què ja compta la caminada sempre s’han donat les màximes garanties de seguretat i sanitàries perquè es gaudeixi d’un agradable passeig nocturn d’estiu que alguns participants efectuen com entrenament.

Una prova popular que aplega gent de totes les edats

L’activitat consisteix en fer una caminada nocturna amb un recorregut aproximat d’uns 8 kilòmetres arreu de la vila. Està oberta a gent de totes les edats i no té caràcter competitiu, tot i que sempre hi ha corredors i corredores experimentades que aprofiten l’esdeveniment per entrenar. Per això, a la línia de sortida s’hi aplega cada any gent de totes les edats i amb una gran varietat de condicions físiques.

Foto: Javier Calvete

Foto: Javier Calvete

A banda dels esportistes que estan avesats a les curses, també hi ha qui fa la marxa nocturna tranquil·lament en família, amb la colla d’amics, acompanyat de la mascota o fins i tot per celebrar un comiat de solter. Igualment, és habitual veure pares i mares portant el petit de la família en el cotxet, o bé un dels gegantons de la Colla Gegantera, que no es perd cap edició i porta el dorsal del número de la bèstia, el 666.