ICV-EUiA denuncia tractes de favor de l’Ajuntament de Blanes a SABA per la zona blava

ICV-EUiA demana que es retirin les pilones

ICV-EUiA demana que es retirin els blocs de formigó

A mitjans de juliol es va col·locar un tancat, consistent en uns blocs de formigó pintats de color groc, que impedeixen l’accés de vehicles a un solar ubicat al carrer de l’Àncora, a la urbanització Sant Francesc, a pocs minuts de Cala Bona, una de les platges més concorregudes de Blanes.

Per aquest motiu, el regidor del grup municipal d’ICV-EUiA Víctor Catalan va preguntar, en el ple del mes de juliol,  a la regidora d’Urbanisme Pepa Celaya si existia permís per al tancament del solar, qui l’ha fet, i si efectivament aquest tancat incompleix el POUM. quant a les condicions i el procediment per a tancar-lo.

No és la primera vegada que l’Ajuntament i SABA intenten prendre accions per evitar que els vehicles hi aparquin a l’estiu, ja que des de fa tres anys està en vigor la zona blava que gestiona SABA. Cal recordar que ja l’estiu de 2013 l’Ajuntament va fer acordonar aquest solar amb una cinta de la Policia Local de Blanes que va durar pocs dies. El darrer estiu, s’hi van col·locar unes pilones amb un cadenat que també va tenir poc èxit ja que va ser superat en pocs dies.

Davant la situació actual, en què l’Ajuntament ha confirmat que no existeix ni requeriment de tancament a la propietat per part de l’Ajuntament, ni una sol·licitud de la mateixa propietat demanant autorització per a tancar-lo.  I donat que aquest tancament no compleix amb la normativa fixada pel POUM al respecte, el grup municipal ha sol·licitat a l’Ajuntament que s’hi realitzi una inspecció urbanística i s’ordeni el desmantellament de la tanca del solar.

Segons Catalan, aquest fet evidencia que existeix un tracte de favor cap a SABA, ja que es fa la vista grossa per afavorir els seus interessos: “Si un veí o veïna qualsevol del municipi es fa un cobert a casa seva o al balcó sense permís, l’Ajuntament ordena la retirada i sanció. Però si es tanca un solar de 3.000 m2 per a què els cotxes es vegin obligats a pagar a SABA, l’Ajuntament tanca els ulls”.

La zona blava de la Cala Bona (o Sant Francesc) forma part de la privatització de l’aparcament públic que van aprovar CiU i PSC en el ple de desembre de 2012 i en el que ICV-EUiA va votar-hi en contra.