La delegació a Blanes de l’Associació Catalunya Contra el Cáncer recull 16.000 euros de particulars i empreses

cancer1La junta local de Blanes de l’AECC-Catalunya Contra el Càncer, amb el suport de l’Ajuntament de Blanes, ha organitzat durant el passat cap de setmana la postulació per recollir fons econòmics per lluitar contra la malaltia.

S’han encarregat de fer-ho realitat prop d’un centenar de persones que, bé passejant-se amb les guardioles, bé atenent una taula, han contribuït a que la postulació fos possible. En total, s’han recollit a peu de carrer 7.662’57 euros.

cancer2

A més a més, a aquesta quantitat cal afegir-hi els 9.000 euros aportats per diverses empreses i institucions de Blanes i rodalies. Així doncs, de moment, quan encara falten per afegir les donacions d’un parell d’empreses més, a Blanes s’han recollit enguany un total de 16.662’57 euros, una xifra que ha estat valorada de manera molt positiva per la junta local, que recorda que durant el cap de setmana s’haguessin pogut recollir encara més diners si la pluja no hagués estat fent acte de presència tant dissabte com diumenge.

cancer3Durant el cap de setmana hi ha hagut nou taules distribuïdes arreu del municipi dissabte al matí, així com tota la jornada del diumenge. Les taules estaven situades principalment a Blanes Centre, així com a La Plantera, Els Pavos i Els Pins.

Igual que ja es va registrar l’any passat, els llocs on es va fer una millor recaptació van ser d’una banda a la taula de la Plaça d’Espanya que va funcionar dissabte al matí, i de l’altra a la del mercat ambulant de La Plantera, que també estava en marxa durant la mateixa franja horària. Malauradament, les tres taules que es van muntar la tarda de diumenge al centre de la vila -Passeig de Dintre, Passeig Pau Casals i Passeig Cortils i Vieta- van haver de plegar abans del què estava previst a causa d’un sobtat aiguat que feia impossible continuar amb la feina.

cancer4

Investigar és vida, investigar és esperança

Aquest 2015 els lemes de la col·lecta anual de l’AECC han estat d’una banda Investigar és vida, investigar és esperança, i de l’altra No t’imagines tot el què un euro posa en marxa. Tots dos estan relacionats amb la tasca d’investigació que genera l’entitat, finançada a través de les postulacions i activitats que organitza al llarg de tot l’any arreu de l’Estat espanyol.cancer5

Segons l’Informe Anual del 2013 de la Fundació de l’AECC, es van distribuir 144 ajuts i projectes desenvolupats en 46 centres d’investigació, per un total compromès de 24’8 milions d’euros des de l’any 2009. En aquest sentit, segons dades de l’AECC, actualment són la primera entitat social privada que més fons destina a la investigació del càncer.

Des de l’any 2009 s’han rebut més de 1.800 sol·licituds a projectes a través de convocatòries públiques, amb un increment anual del voltant del 30%. Cada any, a través dels seus comptes anuals, proporcionen informació sobre les seves finalitats i activitats reflectint la imatge fidel del patrimoni, la situació financera i els resultats obtinguts.

cancer6Fotos: Ajuntament de Blanes