Policia Local i Mossos d’Esquadra mantindran el reforç d’efectius a la zona d’oci nocturn de Blanes

Presència policial a la zona d'oci de Blan

Presència policial a la zona d’oci de Blanes, a prop de la discoteca Arena

La Junta de Seguretat Local ha realitzat la reunió de treball en la que es va avançar que, de cara a la tardor, es farà una actuació conjunta per part de l’Ajuntament i la Generalitat per millorar la seguretat en el municipi en general. També s’incidirà més en concret en la resolució de la problemàtica dels actes incívics i contra la convivència ciutadana als Pins i La Plantera.

La trobada la van encapçalar l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, i el director dels Serveis Territorials del Departament d’Interior de la Generalitat a Girona, Albert Ballesta, i hi van participar representants de totes les forces policials i de seguretat que operen al territori, principalment a Blanes: Policia Local i Protecció Civil de Blanes, Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil, Policia Nacional i l’Agrupació de Defensa Forestal de la Selva Marítima. També van assistir-hi el nou cap de la Regió Policial de Girona dels Mossos d’Esquadra, el comissari Josep Solà, i la regidora de Seguretat i Protecció Civil de l’Ajuntament de Blanes, Pepa Celaya.

Tant l’alcalde com el director dels Serveis Territorials van coincidir en parlar de responsabilitat compartida, així com que la resolució de la problemàtica dels actes incívics no passa únicament i exclusivament per continuar mantenint efectius policials a la zona. Sobre aquesta darrera qüestió, es va parlar sobre les noves eines i recursos administratius que suposa la nova Llei d’Espectacles Públics.

Presència policial a la zona d'oci de Blanes

Presència de Mossos d’Esquadra i Policia Local a la zona d’oci de Blanes

Mentrestant, es continuarà incidint especialment amb els efectius policials, als quals s’hi han afegit ara els reforços d’estiu. La idea d’emplaçar aquesta actuació intensiva conjunta de cara a la tardor és perquè es considera que durant l’estiu la situació demogràfica i social que hi ha a la zona d’oci nocturn –per la major presència de turistes i visitants- no és la que habitualment es dóna al llarg de l’any i, per tant, no reflectiria la realitat quotidiana.

196 expedients per vulneració l’ordenança de civisme

Els inspectors en cap de la Policia Local de Blanes i de l’ABP de la Selva Marítima dels Mossos d’Esquadra, Joan Garcia i David Castro respectivament, coincideixen en afirmar que, un cop hagi passat l’estiu i es retorni a la normalitat, no val a abaixar la guàrdia i caldrà mantenir els esforços que ja s’han estat esmerçant fins al moment.

Vigilància policial a la zona d'oci de Blanes

Vigilància policial a la zona d’oci de Blanes

Segons el portaveus policials, en les últimes setmanes s’estaria produint un descens en el nombre d’actes incívics registrats, en bona part gràcies als periòdics controls i presència policials, així com a la major restricció pel que fa al límit d’edat permès als locals –s’ha augmentat dels 16 anys als 18 anys-, així com també a la selecció del tipus d’usuaris a qui deixen entrar.

Durant els sis primers mesos d’aquest 2015 la Policia Local de Blanes ha aixecat 196 actes per infraccions contra l’Ordenança de Civisme i Convivència Ciutadana, majoritàriament produïdes a la zona d’oci d’Els Pins i La Plantera. D’aquest total, 106 s’han aixecat pel consum de begudes alcohòliques al carrer i 54 per pertorbar el descans dels veïns. La resta corresponen al llançament d’objectes a la via pública, orinar al carrer i venda ambulant sense autorització, entre d’altres.

Reforços Mossos d’Esquadra i Policia Local

Els mesos de juliol i agost la comissaria de Blanes dels Mossos d’Esquadra compta amb un reforç afegit de 19 agents que s’han incorporat a ple rendiment. A Blanes també s’ha anunciat que hi haurà el recolzament d’agents de la Zona Metropolitana Nord, l’ARRO (Àrees Regionals de Recursos Operatius), equips d’ordre públic de la BRIMO (Brigada Mòbil) i un grup de paisà dedicat a detectar els furts preferentment a la zona d’oci nocturn.

Aquests efectius reforcen la presència més intensiva que hi ha hagut de diferents unitats dels Mossos d’Esquadra externes a la comissaria de Blanes durant els darrers mesos, especialment pels dispositius VIA. Per la seva banda, la Policia Local de Blanes ha reforçat durant aquests darrers mesos –des de mitjans d’abril- el nombre de patrulles operatives al carrer les nits del dissabte.

Vigilància policial a la zona d'oci de Blanes

Vigilància policial a la zona d’oci de Blanes

D’aquesta manera, s’ha passat de les tres que hi havia fins llavors fins a les quatre patrulles dotades amb dos agents cadascuna, que incideixen majoritàriament en la zona nocturna d’oci. D’altra banda, durant els mesos de juliol i agost la major part dels agents i oficials en plantilla estan especialment en disposició, sense agafar vacances, perquè així hi hagi un major nombre d’agents disponibles.

Per últim, des del passat mes de març s’ha reforçat la Policia Local de Blanes amb sis agents interins, que treballen principalment incidint en els furts que es produeixen a la zona de la platja. Coincidint amb els mesos d’estiu, els agents interins es coordinen amb els efectius del Servei de Vigilància Socorrisme i Control de Protecció Civil en la detecció de petits furts i incompliment de les ordenances municipals, com per exemple la venda ambulant.

Fotos: Ajuntament de Blanes