Les platges de Blanes compten amb 22 socorristes

q

Ajuntament de Blanes

El Servei de Vigilància Salvament i Socorrisme (SVSS) de Protecció Civil compta a partir d’avui 1 de juliol i fins al 13 de setembre amb 22 professionals, que vigilaran la seguretat dels banyistes a les platges de Blanes.

Coincidint amb aquestes dates, entraran en servei un total de set torres de vigilància que estan distribuïdes arreu de la franja marítima de control: les platges de S’Abanell, Blanes Centre i Cala Bona. Aquesta atenció es complementa amb patrulles que, al llarg del dia, van fent recorreguts a peu vorejant les platges per fer un control més efectiu, juntament amb els coordinadors del servei, que efectuen la supervisió continuada de les zones desplaçant-se en bicicleta.

D’ençà del 13 de juny –dia en què es va posar en marxa el Servei de Vigilància Salvament i Socorrisme de Blanes amb 17 professionals-, i fins aquest passat 29 de juny, s’han fet un total de 164 assistències. La major part, 102, s’han fet al lloc de socors de Cala Bona, mentre que a l’emplaçament de la platja de Blanes Centre n’hi ha hagut 35, i al mòdul d’atenció de S’Abanell 27.

a

Atenció al lloc de socors de S’Avbanell / Ajuntament de Blanes

La majoria de casos estan relacionats amb talls produïts a les roques, així com per extreure punxes de garota. També s’ha hagut de tractar alguna persona per casos d’insolació o marejos, i molt poques incidències relacionades amb la presència de meduses que en altres anys havia generat el major nombre de serveis.

Aquests darrers dies, coincidint amb l’etapa més forta de l’onada de calor de finals de juny, s’han incrementat les patrulles a peu dels socorristes arreu de les platges per estar especialment atents a possibles casos d’insolacions o marejos. Els socorristes han estat donant consells pràctics als banyistes i han controlat l’estona que s’hi estaven, sobretot pel que fa als grups de risc: infants i gent gran.

s

Patrullatge dels socoristes aquàtics / Ajuntament de Blanes

Les platges de Blanes, territori cardioprotegit

Un dels aspectes en què es té especial cura a les platges de Blanes és que són territori cardioprotegit. Els socorristes han assistit a un curs especialitzat adreçat exclusivament al personal d’emergències per a la utilització dels DEA, desfibril·lador extern automàtic.

Els vigilants de les platges disposen de sis DEA al seu abast: tres estan distribuïts en cada lloc de socors, dos altres formen part de l’equipament dels vehicles de Protecció Civil, i el sisè es troba a l’Oficina de Turisme d’Els Pins, molt a prop de la platja, i en plena zona turística. A banda d’aquests desfibril·ladors mòbils, també n’hi ha cinc de fixes, situats a les columnes situades molt a la vora de la platja on els podrien necessitar. Per tant, en cas de necessitat, els efectius del servei poden tenir al seu abast fins a 11 DEAs.