Caldes de Malavella acollirà aquest dissabte la Trobada d’Entitats de Cultura i Patrimoni de la Selva

Cartell de la Trobada

Cartell de la Trobada

Caldes de Malavella acollirà la VIII Edició de la Trobada d’Entitats de Cultura i Patrimoni de la Selva, el pròxim 4 de juliol. Enguany, la jornada que porta per títol Les arrels del turisme (1850-1936): termalisme, banys de mar i estiueig, estarà centrada en els orígens del turisme a la comarca.

Aquesta sessió, adreçada a les entitats selvatanes que realitzen activitats a l’entorn de la cultura i del patrimoni cultural en qualsevol dels seus aspectes, està organitzada pel Centre d’Estudis Selvatans (CES) i el Consell Comarcal de la Selva, i compta amb la col•laboració de l’Ajuntament de Caldes de Malavella.

La jornada començarà a un quart de deu del matí amb la recepció dels participats i, a continuació el president del Consell Comarcal de la Selva i alcalde de Caldes, Salvador Balliu i el president del Centre d’Estudis Selvatans, Joan Llinàs, inauguraran la jornada, que s’iniciarà amb la presentació i l’intercanvi d’experiències de les entitats assistents i l’exposició del projecte Camins de la Selva, a càrrec d’Elvis Mallorquí (CES).
Seguidament, s’oferiran dues ponències, una a càrrec de Joaquim M. Puigvert (UdG) i l’altra a càrrec de Mercè Tatjer (UB), els quals parlaran de les colònies d’estiueig i dels banys de mar, respectivament.

Després es portarà terme la taula rodona “Recerca, patrimoni i turisme: exemples i reptes”, en què participaran Gemma Domènech (ICRPC), Sílvia Alemany (Museu de Sant Feliu de Guíxols), Joaquim M. Puigvert (UdG), Joan Llinàs (CES), moderats per Narcís Figueras (UOC, CES).

En la darrera part de la sessió, a l’entorn de les dues del migdia, es donarà a conèixer el veredicte de la VIII Beca de Recerca La Selva 2015 i es farà la cloenda de la trobada a càrrec d’un representant del Consell Comarcal de la Selva.

La trobada d’enguany continuarà amb un dinar al mateix Balneari Prats i, després, s’oferirà una visita guiada a l’entorn del patrimoni de Caldes de Malavella vinculat a l’estiueig i el termalisme, a càrrec del tècnic de Cultura de l’Ajuntament de Caldes de Malavella, Pep Casas.

Totes aquelles persones que vulguin participar a la trobada, a les conferències i a la visita guiada només cal que s’apuntin a través del correu ces@selvatans.cat o bé truquin al telèfon 972842146. Aquells que vulguin participar al dinar caldrà que comprin un tiquet de 10 euros.