Obert el termini per fer de jurat al Concurs Internacional de Focs d’Artifici de Blanes

Foto d'arxiu d'una reunió del jurat popular

Foto d’arxiu d’una reunió del jurat popular

Per segon any consecutiu, el Concurs Internacional de Focs d’Artifici de la Costa Brava inclou la possibilitat de poder formar part del Jurat popular que contribuirà a destriar quina de les empreses participants s’endurà el primer premi.

L’any passat ja va ser una de les principals novetats que es va introduir comptant amb una bona rebuda, a causa de la llarga tradició que hi ha en aquesta vila després de més de quatre dècades assistint als espectacles pirotècnics que organitza l’Ajuntament coincidint amb la Festa Major de Santa Anna.

El veredicte del 45è concurs s’emetrà en base a les votacions que efectuen vuit membres de la Comissió Tècnica i uns altres 40 del Jurat Popular. Igual que ja es va fer l’any passat, 12 dels components del Jurat Popular s’escolliran entre totes aquelles persones que tinguin ganes de fer-ho per iniciativa pròpia, per la qual cosa cal que s’inscriguin per aspirar a ser escollits. La resta de membres del jurat (28) els escull la Comissió Tècnica, que tria candidats que sàpiguen fer una bona avaluació del concurs.

Termini per inscriure’s fins al 2 de juliol

Per poder fer de jurat el termini per inscriure’s s’ha obert avui dijous 25 de juny, i s’esgotarà el proper dijous 2 de juliol a les tres de la tarda. Posteriorment a què s’hagin fet totes les inscripcions, s’efectuarà un sorteig per destriar les 12 persones que passaran a formar part del Jurat Popular.

Per a poder tenir més detalls, la convocatòria oberta és accessible al web de l’Ajuntament . A través d’aquest enllaç s’accedeix a la informació bàsica sobre els requisits que cal complir, així com el qüestionari bàsic que s’ha d’emplenar i enviar per correu electrònic al Departament de Cultura i Festes, a través del mail cultura@blanes.cat.

focs_2015

En cas que nos es disposi d’accés a Internet, es pot recollir el formulari imprès, emplenar-lo i lliurar-lo en mà a les dependències de Cultura i Festes, ubicades a Casa Saladrigas, al Carrer Roig i Raventós número 2 (situat entre el Passeig de la Mestrança i el Carrer Esperança). L’horari per fer-ho és de dilluns a divendres, des de les 9 del matí i fins les 14 h del migdia.

Els requisits són que l’aspirant sigui major d’edat, que participi a una reunió informativa que es farà prèviament a la celebració del certamen, i que s’assisteixi al veredicte per emetre la votació corresponent. També es demana que, a ser possible, es guaiti cada dia el llançament dels espectacles pirotècnics des del mateix indret per garantir l’equanimitat de la seva puntuació.

Reunió informativa prèvia amb tots els membres del jurat popular

Per garantir el rigor dels membres del jurat popular, uns dies abans que tingui lloc concurs –del 23 al 26 de juliol- es convocarà als 40 membres que el composen en total perquè participin en una trobada que encapçalen els membres de la Comissió Tècnica. En aquesta trobada se’ls informarà i se’ls lliurarà la documentació necessària per emetre el veredicte complint amb uns determinats paràmetres de puntuació sobre aspectes tècnics i artístics.

La reunió informativa es convoca en cada edició del certamen ja que, si bé hi ha membres del jurat popular que potser repeteixen any rere any, també n’hi ha d’altres que ho fan per primera vegada, com serà el cas dels qui s’hagin apuntat enguany. Després del dictamen emès pels membres de la comissió, el programa del concurs de focs d’aquest 2015 inclourà tres empreses de l’Estat espanyol i una d’estrangera, més concretament d’Itàlia, i quedarà establert de la següent manera:

– Dijous 23 de juliol: Pirotècnia Valecea-Pir (País Basc)
– Divendres 24 de juliol: Pirotècnia Fireworks Lieto (Itàlia)
– Dissabte 25 de juliol: Pirotècnia Accitana Maria Angustias (Granada)
– Diumenge 26 de juliol: Pirotècnia Caballer FX-Global Focs (País Valencià)