Celebració de la Festa de la Diversitat de Blanes

Ajuntament de Blanes

Ajuntament de Blanes

El passat dissabte, 20 de juny, es va celebrar una nova edició de la Festa de la Diversitat de Blanes, que va incloure la ja tradicional Mostra Gastronòmica, així com una Fira d’Entitats com a dos dels seus principals ingredients, però no pas els únics.

La celebració, que va començar a primera hora de la tarda i va acabar al vespre, es va allotjar a la nova Plaça dels Països Catalans.

En aquest indret es va aixecar un escenari des del qual es van anar oferint diverses actuacions, en la línia del què caracteritza aquest esdeveniment. Així, van haver des de balls nigerians fins a danses orientals, cançons de gospel i folklore xilè, passant per ball country, danses de Bollywood, o bé l’explosiva i carismàtica actuació i classe de salsa que va oferir Julito el Rey de Cuba, amb una vibrant intervenció que va aconseguir que bona part del públic envaís la zona de ball de la plaça per seguir els ritmes cubans.

Més de 1.200 tiquets venuts a la Mostra Gastronòmica

Mentre es gaudia dels diferents espectacles presentats per dos mestres de cerimònies d’excepció, Valentí Hinarejos i Mercè Domènech, també es va poder entretenir la gana degustant una variada gama de tastets de cuina d’arreu del món, que es venien al preu de 0’50 euros el tiquet. Les parades de menjar que hi havia distribuïdes a la plaça es complementaven amb les que oferien informació a càrrec d’entitats i associacions blanenques vinculades al món de la cooperació, la solidaritat i la cohesió social.

Ajuntament de Blanes

Ajuntament de Blanes

Al llarg de la festa es van vendre més de 1.200 tiquets per degustar les diferents exquisideses culinàries que s’oferien: des de plats autòctons com l’arxiconeguda truita de patates, passant per diverses varietats de cus-cús, empanades uruguaianes, pastissets de guayaba, i sense oblidar-se dels sempre presents mojitos de Cuba, que van tenir clientela durant tota la vetllada.

Organitzada per l’Ajuntament de Blanes i la Comissió de Cooperació, Solidaritat i Cooperació Social, el seu objectiu és que vilatans i visitants coneguin millor la riquesa i varietat de les diferents cultures que conviuen al municipi, així com sensibilitzar la població en valors de solidaritat i cooperació.

Les 25 entitats que han fet possible la “Festa de la Diversitat”

El total, la suma d’esforços de 25 entitats i associacions han fet possible que un any més s’hagi pogut organitzar l’actual edició de la Festa de la Diversitat, participant en algun dels seus ingredients, o bé a nivell logístic. Es tracta de les següents :

– FOCAL
– CAES
– Associació pel Desenvolupament Agrícola de Kuwonku
– Càritas Interparroquial de Blanes
– Càritas Dapaong
– Col·lectiu de Famílies Acollidores d’Infants Sahrauís
– Voluntariat Blanenc
– Blanes Solidari
– Creu Roja Joventut
– Amnistia Internacional
– Africans de Sa Forcanera
– Ass. Cultural i Solidària de Famílies del Senegal
– Ass. Nigèria Union
– Fundació Vicenç Ferrer
– Ass. Sóc de Cuba, Soy Popular
– Centre Obert Municipal
– Esbart Joaquim Ruyra
– Coral Simfonia
– Bollywood de Najma Bellydance
– Grup de Gospel de l’Associació Musical AMA
– Associació Orientalium
– Associació de Dansa Elancé
– The Crockets Crew
– Associació Country Blanes
– Associació Cultural i Solidària Rucapeñi