ERC de Blanes decideix romandre fora del govern municipal de PSC i CiU

Text íntegre del comunicat d’ERC de Blanes

Els regidors d'ERC Àngel Camosa, a la dreta, i Albert Sanz / JFG

Els regidors d’ERC Àngel Camosa, a la dreta, i Albert Sanz / JFG

Demà farà una setmana que vam començar la segona tanda de negociacions, aquesta vegada amb PSC i CIU conjuntament. Ens hi vam posar gairebé l’endemà de la presa de possessió del nou alcalde, i després d’haver-hi coincidit a les Festes de Mas Enlaire. Finalment, no hi ha hagut acord. O, millor dit, no hi ha hagut pacte de govern.

Tot i així, donem el temps per ben empleat. Hem treballat pensant en el poble i hem trobat punts que ens acostaven, malauradament no tots. Hem pogut parlar i acordar temes, aquesta és la millor valoració que podem fer. Des del dia 15 hem agafat programes i hem treballat. No és moment d’insistir en allò que ens ha allunyat, és moment de treballar més en allò que ens pot acostar. La resta vindrà després.

En aquest sentit, confiem que tot allò que hem treballat plegats acabi essent una ferma realitat. Hi confiem perquè es va fer sense pensar en contraprestacions ni oportunitats sinó pensant en el poble. Volem destacar l’inici de molts compromisos.

És hora d’acomplir allò que tots defensàvem als nostres programes i a la campanya respecte de la participació ciutadana en la presa de decisions. I fer-ho convocant consulta respecte de l’allargament de la C-32. Aquests dies, la disposició que fos el poble qui decidís va arribar a ser tan ferma que fins i tot, coneixent per avançat el posicionament de la resta de grups municipals, es podria arribar a acordar en junta de govern.

Començar a fer actes que aconsegueixin que la ciutadania torni a confiar en la institució i en la gent que la conforma. Això només ho aconseguirem si la transparència i la informació són absolutes. Caldrà aplicar de manera taxativa la llei de transparència del Parlament de Catalunya, constituir un òrgan amb representació de cada grup municipal que hi vulgui ser, autònom i competent, per decidir i valorar el grau d’acompliment de la transparència i decidir, a la vegada, l’abast d’una auditoria del nostre Ajuntament. Fer servir tots els sistemes de comunicació i crear-ne de nous per donar publicitat a dades comptables, contractes, licitacions i tota mena d’actes administratius.

És moment de fer, de la taula de l’habitatge, un lloc de feina i participació real, sense rebuig de ningú ni de cap persona o associació, parteixi del plantejament que parteixi. Caldrà lluitar perquè a Blanes el dret de l’habitatge i la dignitat de l’home sigui dret fonamental de tots i un deure per a la institució municipal.

Confiem que tot això, i molt mes, es farà. Nosaltres hi serem per continuar treballant colze a colze amb la societat. Confiem que, del treball d’aquesta setmana, pugui sortir una ferma voluntat de treballar pel poble que ha de ser sempre l’únic que guanyi i que no hagin estat tot només paraules.

Ens hem emplaçat a seguir treballant conjuntament en allò que ens acosta i encara amb més ganes en allò que ens allunya.

Així, ERC Blanes, sense renunciar a tot allò que ens ha portat fins aquí, amb responsabilitat i dins dels seus propis òrgans de deliberació i decisió, ha entès que no era moment de fer cap mena de pacte de govern. Lluny d’això, ara és el moment de treballar, en positiu, per aconseguir un poble socialment més just i en el qual tothom se senti partícip.

D’altra banda, anunciem que, just ahir, dissabte 20 de juny, vam parlar amb la coordinadora i membres de l’ANC de Blanes per informar-los de la decisió presa per ERC Blanes de portar a registre, de manera urgent, l’adhesió del nostre municipi a l’AMI per tal que se sotmeti a vot de plenari al primer ple municipal que se celebri.

Davant de les limitacions de l’actual ROM, (de la qual cosa també vam parlar i ens hi dedicarem en les properes setmanes) vam manifestar a l’ANC que ens posaven a la seva disposició, tot demanat que siguin ells, sense divisions ni partidismes, qui encapçali la defensa d’aquest objectiu que volem que sigui part de la història de Blanes camí de la nova República Catalana.

Volem presentar la moció amb la celeritat que permeti la feina ben feta, així, en els propers dies, ho farem públic, tot respectant el compromís que vam subscriure amb l’ANC, sempre a l’expectativa de qualsevol plantejament que ens pugui fer arribar la mateixa ANC. Convidem a totes les forces polítiques presents al consistori a sumar-s’hi, ara i aquí. Vivim moments transcendents per al futur de Catalunya i aspirem que Blanes encapçali aquest nou temps.

Confiem que tots ens situem en la línia que aquest ha de ser el camí, que ha arribat l’hora, que ara és el moment d’una nova manera de fer les coses, de ser positius i treballar plegats per buscar consensos i compartir objectius. Hi confiem.
Per un Blanes millor, fem feina!

Àngel Canosa i Albert Sanz, regidors del grup municipal d’ERC de Blanes
Assumpta Pla, presidenta ERC de Blanes