La CUP de Blanes descarta entrar en cap equip de govern municipal i farà oposició a l’Ajuntament

Jaume Pujadas

Jaume Pujadas

La CUP de Blanes, que va obtenir dos regidors en les eleccions municipals, ha descartat entrar en cap equip de govern i es mantindrà a l’oposició els propers quatre anys a l’Ajuntament de Blanes. Així ho va decidir per unanimitat l’assemblea de la formació celebrada el passat dilluns.

Aquesta decisió ha arribat després que la setmana passada la CUP va celebrar, a petició del PSC i de la coalició EUiA-ICV-Pirates, sengles trobades convocades amb la intenció d’explorar fórmules per formar govern a Blanes. Finalment, la CUP s’ha decantat per no entrar en cap equip de govern municipal i així ho ha fet saber a aquestes formacions en dues trobades celebrades dimarts al vespre.

Per a la CUP, els resultats de les eleccions, tot i ser molt positius i situar-los dins el Consistori amb dos regidors, no avalen el fet d’entrar a formar part de cap opció de govern. En aquest sentit, la regidora electa Clara Castrillo ha manifestat que «la gent que ha votat la CUP ho ha fet precisament per propiciar un canvi profund i real en la manera de fer i entendre la política municipal» tot remarcant que «el nostre paper no és ni avalar ni formar part dels projectes que des de sempre han estat governant Blanes».

Clara Castrillo

Clara Castrillo

En aquest mateix sentit, el també regidor i portaveu de la CUP Jaume Pujadas ha insistit en que «la CUP no arriba al Consistori per fer de crossa de ningú ni per garantir governs o projectes que, al nostre entendre, son continuistes del model de ciutat que pretenem capgirar». Pujadas ha volgut remarcar que «per la CUP no governar no implica quedar al marge de l’acció política sinó més aviat tot el contrari, ja que apostem per treballar en positiu des de l’oposició i teixir totes les complicitats necessàries per transformar Blanes»

Pujadas ha afegit que «en aquest nou escenari el que volem és començar a posar sobre la taula propostes concretes per capgirar la dinàmica de la política municipal» tot remarcant que «la CUP mourem fitxa i comencem ara mateix a fer acció política, independentment del color que tingui el futur ajuntament».

La formació ho exposarà en  una assemblea oberta

La CUP ha anunciat la convocatòria dimecres de la setmana que ve d’una assemblea oberta a tota la ciutadania per tal d’exposar públicament tots els detalls sobre les converses i el procés de formació del nou govern municipal, així com encetar el debat sobre les propostes i accions que des de la CUP es poden posar en marxa en el futur ajuntament.