Més de 800 persones van visitar a Blanes el Mobilab del CEAB-CSIC

Foto: CEAB-CSIC

Foto: CEAB-CSIC

Aquest cap de setmana, 30 i 31 de maig, més de 800 persones, grans i petits, han passat pel passeig Pau Casals de Blanes a conèixer la recerca que es fa al Centre d’Estudis Avançats de Blanes (CEAB-CSIC).

Amb la instal·lació del tràiler de divulgació científica, Movilab, els vianants van poder descobrir curiositats sobre les espècies invasores del nostre entorn: observant directament les algues als aquaris, coneixent l’aplicació AtrapaelTigre.com, observant els molestos mosquits a la lupa i escoltant de mà dels científics com es farà la restauració d’alguns estanys d’alta muntanya dels Pirineus.

Foto: CEAB-CSIC

Foto: CEAB-CSIC

A l’exterior del Movilab, també s’hi podia trobar un estand de l’Observatori Marí amb els sensors que recullen dades i una explicació detallada de la seva utilitat.

Per completar la jornada de divulgació, es van muntar diferents activitats interactives: tallers infantils on els petits pintaven peixos globus i havien de decidir si formaven part o no dels peixos autòctons de la Mediterrània, diferents plafons amb preguntes que a través d’un codi QR els mateixos investigadors responien als curiosos amb un vídeo, totes elles relacionades amb projectes del CEAB.

Foto: CEAB-CSIC

Foto: CEAB-CSIC

El CEAB-CSIC agraeix l’acollida per part del públic i l’interès que tenen tant petits com grans per la ciència. Aquesta és una activitat que es preveu mantenir els propers anys.