Versions estranyes del pop-rock, demà al cicle Música a l’Esperança de la mà d’Anxious Myopic Boy’

musica_2Anxious Myopic Boy és Ricardo Macedo. Segons explica, va néixer l’any 1979 al planeta Terra, concretament a Portugal hi afegim. I un dia de 2003 s’instal·là a Barcelona. Tot i que és dissenyador gràfic i sobretot fotògraf, és també vocalista i co-fundador del grup Mr.Francis, que des de 2005 es mou per llocs diversos, i no només a Barcelona, fent versions estranyes i descontextualitzades del repertori pop-rock.

A part, ell sol, acompanyat de la guitarra, uns quants pedals, la seva melòdica i una Loop Station RC-300 es dedica a la difícil feina d’amenitzar musicalment locals, bàsicament nocturns, en alguns dels quals s’hi menja i en d’altres no.

Del que fa ell en diu “music for meal” (música per a àpats) i consisteix en interpretar les seves molt particulars, intimistes i intenses versions de temes que van des de Depeche Mode a Dulce Pontes, passant per artistes tan variats com Nina Simone, The Police, Three Dog Night, Radiohead o Bill Withers.

Aquest One Man Small Band ha actuat a Barcelona, és clar, però també a Viena, a Menorca, a Lisboa… sempre amb la seva miopia i ansiosament.