CiU de Blanes presenta a l’esplanada del Port el projecte cultural, social i gastronòmic ‘Espai Pòrtic’

L’esplanada del port de Blanes va ser ahir al vespre l’escenari de presentació del projecte Espai Pòrtic.

La proposta que va presentar el candidat a l’alcaldia per CiU, Quim Torrecillas, s’ubica en un edifici històric que té una superfície d’uns 400 metres quadrats i vol cobrir diverses mancances que té el municipi en diferents àmbits. Aquest espai, actualment en desús, s’ha de renovar i utilitzar com a pòrtic, com una oferta cultural i d’oci pels visitants, on blanencs, turistes i escolars puguin ser patícips de les activitats que s’ofereixen al municipi amb el mar i la preservació del medi ambient com a eix principal.

JFG

En aquest sentit, Torrecillas va explicar que el lloc és el més idoni, a pocs metres del Jardí Botànic MariMurtra, davant del mar i al final del passeig de la Mestrança (antic emplaçament de les prestigioses drassanes) i al costat de la Confraria de Pescadors.

La proposta presentada contempla un àmbit per recordar la història de Blanes i la descoberta de la Costa Brava i un altre àmbit on s’hi pugui realitzar el projecte de venda i degustació del peix de Blanes, en col·laboració amb la Confraria de Pescadors. També hi ha previst un local per l’associació de veïns del Port i una botiga que servirà d’aparador de les publicacions locals i records del municipi.

JFG

Per la seva banda, l’historiador local, Aitor Roger, membre independent de la llista de CiU, va destacar la importància que té Blanes com a capitalitat literària. Així, va recordar noms vinculats amb Blanes, com Ruyra, Sagarra, Bolaño o els Premis Recvll, entre d’altres.

La riquesa associativa del poble va quedar palesa al parlar d’entitats del poble amb més de 50 anys de trajectòria, referents en l’àmbit musical i de la dansa, com l’Esbart Ruyra o la Banda i Cobla del col·legi Santa Maria, i amb la necessitat de comptar amb els artistes i les entitats culturals locals per dinamitzar les festes que es fan a Blanes.

També es va ressaltar la seva riquesa natural mediambiental, amb els jardins Marimurtra i Pinya de Rosa fent un esment en especial en aquest aspecte i indicant que “és a Blanes on la Costa es fa Brava”.

Prop d’un centenar de persones es van aplegar a l’entorn de la Lotja Vella per escoltar les propostes culturals i festives de CiU. L’acte va acabar amb al crit de “Blanes de moda” i amb una copa de cava i una degustació de bombons.