L’alcaldable de CiU per Blanes, Quim Torrecillas, va presentar al barri dels Pins el projecte ‘xiBARRI’

Ciu de Blanes

Ciu de Blanes

La plaça Mare de Deu del Vilar del barri dels Pins, de Blanes, va ser l’escenari ahir de la presentació del xiBARRI, un projecte que pretén que els veïns de cada barri participin en la pressa de decisions de les inversions que l’Ajuntament ha de fer en el sector on viuen.

Una vegada els veïns hagin fet les propostes, els equips tècnics de l’Ajuntament quantificaran el pressupost de cadascuna d’elles. En cas que el pressupost excedeixi de la partida assignada seran els veïns els que tornaran a escollir l’ordre de prioritats pel seu barri.

Davant d’un centenar de persones el candidat de CiU a l’alcaldia, Quim Torrecillas, va exposar els eixos principals del xiBARRI. Per Torrecillas «han de ser els propis veïns els que impulsin les iniciatives del lloc on viuen i diguin ells quines són les seves prioritats alhora de decidir les inversions».

CiU de Blanes

CiU de Blanes

Per l’alcaldable convergent, és important que «el ciutadà assumeixi també responsabilitats i una bona manera entenem que pot ser aquesta», va manifestar. Així, va explicar que «cada barri tindrà un pressupost base, encara per determinar, que es veurà augmentat en relació al nombre dels veïns».

Una vegada aprovats els pressupostos seran els propis veïns qui decidiran quines obres o en què es volen gastar els diners que els pertoca i que van adreçats al seu barri.

L’acte d’ahir al barri dels Pins va comptar amb la presentació d’Anna Maria Valls, veïna del barri i membre de la llista de CiU de cara a les properes eleccions municipals. Valls, va destacar la necessitat del barri de fer un gir cap al futur i donar suport a una candidatura i a un candidat que treballarà pel conjunt de la Vila de Blanes.