ICV-EUiA-Pirates reivindica la mobilitat sostenible i els paratges de Blanes amb una bicicletada popular

Ahir diumenge al matí, i des de la Ciutat Esportiva de Blanes, més de mig centenar de participants de la bicicletada popular organitzada per ICV-EUiA-Pirates van sortir en direcció als Tres Turons.

Allà, de manera coordinada amb el Grup Excursionista i el Ciclista de Lloret de Mar i amb el suport de la Plataforma Aturem la C-32, s’ha fet una foto de grup reivindicativa amb els participants de la ruta blanenca i la lloretenca, sumant més de 200 persones.

Després de la trobada, la bicicletada s’ha dirigit al barri de Valldolig i ha fet una parada al barri de Mas Borinot – Ca n’Illes, a on s’ha sumat el grup de participants que feien al trajecte urbà de la bicicletada. El recorregut ha continuat pel barri de Carretera de Lloret-La Pedrera fins a arribar al Passeig de Mar, on s’ha repartit síndria als participants per a recuperar forces després dels 13 quilòmetres recorreguts.

La bicicletada ha comptat amb la participació dels regidors i candidats de la formació Joan Salmerón i Víctor Catalan, així com altres membres de la candidatura, molts d’ells membres de grups ciclistes blanencs. Salmerón ha destacat que l’acció té per objectiu «reivindicar els paratges naturals de Blanes, com Pinya de Rosa o els boscos del Vilar, i la importància de protegir-los. Tanmateix, el traçat urbà ha posat en relleu la inexistència de carrils bici i recorreguts protegits per a ciclistes en la gran majoria del nucli urbà, malgrat el gran increment de persones que es desplacen amb bicicleta a la vila».

Entre les propostes més destacades en medi ambient, ICV-EUiA-Pirates proposa una consulta popular sobre el projecte d’ampliació de l’autopista C-32 entre Blanes i Lloret i la conservació de Pinya de Rosa i el delta de la Tordera, així com la recuperació dels camins de ronda o la implantació de pipi-cans als barris. En l’àmbit de la mobilitat, la coalició defensa la recuperació de les línies de transport urbà retallades, la continuïtat i implantació dels carrils bici, la supressió de les barreres arquitectòniques als barris i la recuperació de les 1000 places de zona blava a l’esplanada del pavelló.

La bicicletada popular en el recorregut blanenc ha estat organitzada per ICV-EUiA-Pirates, i ha comptat amb la col•laboració i suport de la Plataforma Aturem la C-32, Club Biciaventura, Club Dones a Pedals i l’entitat mediambiental S’Agulla.