La CUP de Blanes celebra el seu acte polític central al carrer

Foto: CUP de Blanes

Foto: CUP de Blanes

La CUP de Blanes ha celebrat aquest diumenge el seu acte polític central de campanya al passeig de mar (Banc dels Músics), per encarar les eleccions municipals del proper 24 de maig. Sota el lema “A Blanes capgirem la història” la formació de l‘esquerra independentista ha desgranat els principals eixos del seu programa polític per transformar Blanes.

L’acte s’ha realitzat seguint un format de programa de ràdio a l’aire lliure, i els caps de llista de la candidatura, Jaume Pujadas i Clara Castrillo, han exposat, amb la participació d’una bona colla de militants de l’assemblea local, els principals punts de l’acció política de la CUP.

L’acte s’ha iniciat amb una presentació del projecte i un breu resum  de la tasca feta per la CUP els darrers anys al municipi, tant des del carrer com participant a  l’Ajuntament tot i no haver obtingut representació en els comicis del 2011. En aquest acte, Joan Rota, que va encapçalar la llista de la CUP el 2011, ha recalcat que “ara és el moment d’entrar amb força a l’Ajuntament per garantir que Blanes sigui un poble compromès amb el procés independentista i amb l’inici d’un procés constituent, i per esdevenir un altaveu de les lluites populars.”

A continuació, Jaume Pujadas i Clara Castrillo, número 1 i 2 respectivament, han introduït els diferents blocs en que es basarà l’acció política de la CUP, tot remarcant la necessitat de ser forts a dintre i també al carrer, recolzant les lluites i les reivindicacions socials.

La participació ciutadana, l’oposició a l’allargament de la C-32 i la defensa dels drets bàsics com l’habitatge i l’educació de qualitat, eixos centrals del programa de la CUP

En aquest sentit, s’ha exposat la feina feta per la CUP a Blanes en el camp de la participació ciutadana els darrers anys, tot posant èmfasi en la necessitat d’invertir la lògica actual en la manera de fer política vers la ciutadania i el teixit associatiu. Per la CUP “cal fomentar un poble i un teixit associatiu viu, actiu i crític amb les institucions, governi qui governi, com a única via per garantir l’apoderament real de la ciutadania“. A més la formació independentista ha exposat la seva proposta d’elaboració del pressupost municipal de manera plenament participativa.

Foto: CUP de Blanes

Foto: CUP de Blanes

A continuació, diferents militants de la CUP han pujat a l’escenari per desgranar les principals línies de lluita institucional, de model econòmic i de definició d’un model urbanístic alternatiu per impulsar polítiques de cohesió social entre els diferents barris del municipi. Jaume Pujadas ha afirmat que “la defensa del territori és una prioritat” i ha recordat el ferm suport de la CUP a la plataforma ciutadana Aturem la C-32.

La CUP ha expressat també el seu compromís amb la lluita pel dret a l’habitatge mostrant una oposició frontal als desnonaments i exigint el lloguer forçós dels pisos buits en poder dels bancs. Francesc Rufs, membre de la CUP ha volgut denunciar que “A Blanes hi ha bosses de pobresa i ciutadans que necessiten agafar l’aigua de les fonts públiques. La nostra responsabilitat ciutadana és la d’oferir suport a aquestes famílies”.

La formació de l’esquerra independentista ha reclamat, finalment, que cal avançar cap a un projecte educatiu de ciutat amb la definició d’un model integral amb el qual, mitjançant la participació de tots els agents socials que tenen relació amb l’àmbit educatiu, es pugui definir un projecte educatiu blanenc amb una distribució equilibrada de l’alumnat. La CUP ha destacat també un dels temes candents d’aquesta darrera legislatura: la gestió de les escoles bressol, que amb un increment dels preus de les matrícules ha provocat una davallada en les inscripcions tot excloent les famílies amb més dificultats econòmiques. En aquest sentit, la CUP ha afirmat que aposta clarament per la tarificació social i la municipalització d’aquest servei.

L’acte central de campanya de la CUP de Blanes ha conclòs amb la celebració d’un dinar popular davant del casal la Cooperativa. Aquest dinar forma part de l’estratègia d’autofinançament de la CUP de Blanes que ha volgut remarcar que és un partit que no demana crèdits als bancs per a finançar la seva campanya.

El proper acte de campanya que té previst la CUP de Blanes tindrà com a tema central la participació ciutadana en els pressupostos municipals i se celebrarà el proper divendres 15 de maig a les 20h la sala de plens.