ICV-EUiA-Pirates omple la sala de plens en el primer acte de campanya

xx, Jon Salmerón i Víctor Catalan, ahir a la sala de plens de l'Ajuntament

Fina Maya, Joan Salmerón i Víctor Catalan, ahir a la sala de plens de l’Ajuntament

Ahir divendres, al barri de Dintre Vila, la candidatura d’ICV-EUiA-Pirates va encetar la campanya electoral amb el primer dels actes que faran a tots els barris de la vila, omplint la sala de plens de l’Ajuntament de Blanes amb gairebé un centenar d’assistents.

La candidata i veïna del barri, Fina Maya, va presentar l’acte, destacant que quan li van proposar participar de la llista no va dubtar en acceptar, ja que per ella «la coalició ha estat, no només ara en campanya sinó durant els 4 anys de la legislatura, lluitant en defensa dels drets de la ciutadania i dels interessos del poble».

En la intervenció del candidat a l’alcaldia Joan Salmerón, s’han exposat els principals eixos d’inversions. Per un costat, Salmerón ha defensat portar a terme la renovació de la zona turística de l’entorn de l’Avinguda de Madrid, amb una reconversió del Passeig de S’Abanell, Avinguda Madrid i entorns, que actualment es troba en un estat molt deficient.

Assistents a l'acte

Assistents a l’acte

«Avui, a Blanes, vivim essencialment del turisme, i no ens la podem jugar deixant en l’estat en el que està la zona turística, ja que ens estem arriscant a perdre el poc turisme que ens queda», ha explicat el candidat. «Hem d’invertir per renovar la zona, desestacionalitzar el turisme i posar al dia els atractius del poble. Només així podrem no només garantir els llocs de treball actuals, sinó ampliar-los».

També ha destacat la dinamització comercial tant del centre com dels nuclis comercials dels barri, i la inversió més gran en equipaments per a la nova piscina municipal, reprenent el projecte aprovat en el seu darrer mandat 2003-2007 com a regidor d’esports.

Assistents a l'acte

Assistents a l’acte

Per la seva part Víctor Catalan, actual regidor de la coalició i candidat núm. 3 de la llista, ha exposat els eixos principals de les propostes, seguint amb un debat tema a tema on s’han anat responent les preguntes dels assistents a l’acte. Entre els que més debat i interès han suscitat han estat les propostes en seguretat ciutadana, serveis socials, educació, sanitat i mobilitat.

És per aquest motiu que Catalan ha defensat el lema de la candidatura ‘Recuperem Blanes’. «Diem que volem Recuperar Blanes, perquè es tracta precisament de recuperar tots els drets socials i serveis públics que s’han anat suprimint o privatitzant: les línies de bus, la sanitat, els serveis a la joventut, la zona blava o les places no cobertes de la policia local».

ICV-EUiA-Pirates farà arribar a la ciutadania les seves propostes amb un desplegable que s’entrega a la ciutadania i que conté 43 propostes, els principals eixos, i els 30 components de la candidatura. A les seves paradetes informatives, a tots els actes, al local, o consultant a internet es pot demanar o consultar el programa complert, amb un total de 232 propostes detallades que inclouen, a més, un seguit de barri per barri i el codi ètic de la candidatura.