ERC de Blanes posa l’accent a l’inici de campanya en les qüestions socials del seu programa

Àngel Canosa diu que és urgent assolir la indepèndencia per garantir recursos

ERC de Blanes

ERC de Blanes

L’acte d’inici de campanya electoral per a les Municipals de 2015 d’ERC de Blanes va reunir a unes 100 persones al barri dels Pins i es va desenvolupar de forma intensa i vital. Es va fer evident la voluntat d’anar a guanyar l’alcaldia des de la fermesa en la convicció que hi ha un projecte particular amb veu pròpia i definida.

En un primer moment de l’acte, van intervenir la candidata número 3, Olga López, que va reclamar la urgència de la participació real de la ciutadania en el projecte polític que encapçala ERC, i el número 2, Albert Sanz, que va reivindicar el caràcter obert, nou i il·lusionant que ERC tingui tantes cares noves i, alhora, molt conegudes als barris d’on procedeixen i al teixit social. Tot seguit va intervenir Àngel Canosa.

ERC de Blanes

ERC de Blanes

L’alcaldable d’ERC va construir el seu primer discurs en campanya centrant-se, d’una banda, en les urgències que cal resoldre des de l’Ajuntament: atendre l’equitat i la justícia per a aquells que s’han vist oblidats en temps de cris; obrir l’Ajuntament a la participació real de la ciutadania i fer que sigui una institució propera a la gent i, d’altra banda, reivindicant la catalanitat de la societat de Blanes i la urgència d’assolir la Independència per garantir recursos i oportunitats que facin possible, precisament, la justícia social. Va homenatjar la memòria de tots aquells militants d’ERC que ja han mort, tot reconeixent la seva imprescindible acció política per ser avui on som, a les portes de la llibertat per a Catalunya.

ERC de Blanes

ERC de Blanes

Finalment, va intervenir Josep Maria Terricabras que actuava com a convidat i, alhora, com a president del Grup parlamentari europeu ALE. Va centrar la seva intervenció en la reivindicació del republicanisme com a un plantejament polític que es basa en la democràcia, l’assumpció de responsabilitats, la reivindicació real de la participació dels ciutadans i la lluita constant perquè ningú no quedi enrere a la societat, la pulcritud i honestedat en la gestió del que és públic i la repugnància a la corrupció.

Va afirmar que el partit i els candidats d’ERC són d’esquerres perquè aposten pel que és públic com a solució per a anivellar les desigualtats i corregir les injustícies: escola pública, sanitat pública, control energètic, etc.

ERC de Blanes

ERC de Blanes

Va insistir que a Europa no ens miraran de cap manera especial fins que no ens manifestem nítidament a favor de la independència, no abans. En aquest sentit, va lligar les votacions del 24 de maig amb la previsible convocatòria de les del 27 de setembre tot afirmant que els ajuntaments seran el primer moment en què construirem el nou estat.

ERC de Blanes

ERC de Blanes

Un cop acabat l’acte, l’Àngel Canosa, en representació de la candidatura d’ERC de Blanes, va signar el document de l’ANC que compromet els partits i coalicions que es presenten a aquestes eleccions a posar la institució al servei de la independència i del que demani el nou govern que es constitueixi després del 27S en aquest sentit, sempre que la ciutadania voti majoritàriament per la contrucció del Nou Estat Català. Els membres de l’ANC-Blanes per la independència van agrair la signatura i el compromís.

A partir de les 00:00h es realitzà la ja tradicional encartellada i els militants i simpatitzants, membres de la candidatura molts d’ells, van dur a terme l’encartellada pertot. La campanya comença amb força per ERC de Blanes amb el seu candidat a l’alcaldia, Àngel Canosa al capdavant.

Text: Josep Calatayud