El 21 d’abril es farà a Blanes una reunió informativa sobre el perllongament de la C-32

Imatge virtual del projecte / Cedida per Ajuntament de Blanes

Imatge virtual del projecte / Cedida per Ajuntament de Blanes

La sala de plens de l’Ajuntament de Blanes allotjarà dimarts de la setmana vinent, 21 d’abril, una reunió informativa que tindrà lloc a partir de les 7 de la tarda. L’objectiu és parlar sobre les obres per perllongar l’autopista C-32 entre Tordera, Blanes i Lloret de Mar.

La Generalitat de Catalunya va anunciar el passat mes de març que està previst que les obres comencin al setembre. Dijous de la setmana passada ja es va fer una reunió de similars característiques a Lloret de Mar amb el mateix objectiu.

Ricard Font / JFG

Ricard Font / JFG

Per donar a conèixer tots els detalls sobre el projecte, encapçalaran la trobada que es farà a Blanes el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, així com el director general d’Infraestructures de Mobilitat Terrestre, Xavier Flores. També es desplaçaran fins al municipi selvatà dues altres persones per completar la informació que es donarà a conèixer, tot i que no està previst que intervinguin directament. Es tracta del director general d’Abertis Autopistes, Antoni Español; i l’assessor tècnic i supervisor de les vies en règim de concessió, Josep M. Mulet.

L’últim dia per presentar al·legacions al projecte de prolongació de la C-32 està previst que sigui el 4 de maig, després que aquests dies ja està en exposició pública i també es pot consultar als Ajuntaments de Blanes, Lloret de Mar i Tordera. La Generalitat contestarà les al·legacions que s’hagin presentat abans del 15 de juny mentre que, segons el calendari previst pel govern català, els treballs començarien al setembre, amb un termini d’execució aproximada de dos anys, i amb una inversió de 58’6 milions d’euros.

Segons va avançar el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, en la presentació que es va fer el passat sis de març a Lloret de Mar, la nova carretera que es construirà, lliure de pagament, discorrerà entre el final de l’actual C-32 que acaba enllaçant amb la GI-600 –la carretera de Blanes a Tordera- i la C-63, i comptarà amb una connexió amb la GI-682 -la carretera d’accés a la Costa Brava que connecta Blanes i Lloret-.

JFG

JFG

El ramal Blanes-Lloret de Mar de la C-32 estarà format en la major part del recorregut per tres carrils, dos de pujada i un de baixada, amb els sentits de circulació separats per una mitjana per afavorir la seguretat viària. En alguns trams s’ha previst que hi hagi dos carrils en tots dos sentits per a facilitar els avançaments de vehicles lents. Aquesta configuració de carrils (2-1) amb barrera s’ha implantat amb èxit a països com Suècia, França o Irlanda per evitar xocs frontals i és pionera a l’estat espanyol.

En general, els carrils tindran una amplada de 3’5 metres i els vorals exteriors, de 2’5 metres. El traçat de la carretera s’ha projectat perquè sigui compatible amb una ampliació de carrils en el cas que l’increment de trànsit ho requereixi.

c32_aeria

Final de la C-32 a Tordera

El tronc principal de la nova carretera té una longitud de 6’5 quilòmetres, i a uns 4’5 quilòmetres de l’enllaç inicial amb la GI-600 es preveu un segon enllaç a Fenals, des d’on un ramal d’1’1 quilòmetres i un carril per sentit permetran la connexió amb la carretera GI-682, a la zona de Papalús. La carretera principal, al seu torn, continuarà el seu recorregut fins a enllaçar finalment amb la C-63.

La nova carretera salva la complicada orografia de l’entorn mitjançant cinc viaductes i dos túnels. El primer túnel, dels Tres Turons, és artificial, té una longitud de 150 metres i està format per dos tubs de dos carrils cadascun. Per la seva banda, el segon túnel, de l’Àngel, té 335 metres de longitud i un sol tub. Entre les estructures més destacades que s’hauran de construir, n’hi ha una de 130 metres sobre la riera Passapera, i una altra de 125 metres sobre el torrent de les Ànimes.