CiU de Blanes reivindicarà al Ministeri la reposició de sorra a les platges

Joaquim Torrecillas

Joaquim Torrecillas

El candidat de Convergència i Unió (CiU) a l’Ajuntament de Blanes, Quim Torrecillas, ha manifestat la seva voluntat si governa el municipi d’exigir al Ministeri d’Agricultura i Medi Ambient la reposició de sorra a la platja almenys durant tota la temporada.

Tot i que a dia d’avui només hi ha un sector de la platja de S’abanell sense sorra, és important pel sector turístic oferir una bona imatge d’un dels atractius més importants de la vila.

Quim Torrecillas s’ha reunit aquests dies amb el president de l’Associació de Càmpings de Blanes, Josep Ametller, que li ha manifestat el seu malestar davant l’estat d’alguns trams de la platja de s’Abanell de Blanes. En algun d’aquests trams als que fa referència Ametller la sorra ha desapregut totalment deixant al descobert roques de grans dimensions i, evidentment, perdent una part important de sorra de platja per fer gaudir a visitants i ciutadans de zona de bany.

Per Torrecillas és bàsic aconseguir el compromís ferm com a responsables d’aquesta àrea al ministeri perquè almenys a l’inici de la temporada d’estiu les platges de Blanes donin una bona imatge i tinguin totes sorra com abans.

Aquesta proposta s’emmarca en el missatge inicial de presentació del candidat convergent on destacava que cal buscar, renovar i promoure els atractius naturals, i evidentment, la platja és un dels principals.

Pel cap de llista de CiU, bona part dels ciutadans i ciutadanes de Blanes viuen del sector serveis i del turisme per tant és molt important protegir aquests marcs naturals per millorar la percepció del visitant i del propi ciutadà. En aquest sentit, Torrecillas ja va anunicar la voluntat de crear sis espais temàtics a Blanes per promoure els jardins botànics i crear un alberg juvenil a la Ciutat Esportiva. A més, ha proposat que es tornés a obrir el camí de ronda de la Cala Sant Francesc.

Nou Pla d’usos a les platges

Per Torrecillas és important també canviar l’actual pla d’usos. A criteri del candidat convergent cal promoure la qualitat i millorar la imatge de les atraccions de platja i crear activitats de valor afegit a les nostres platges pels usuaris com es fa actualment a molts municipis que viuen del turisme.