Blanes allotjarà una nova edició del Campus Oficial FC Barcelona-Sport

Antoni Pujol, Josep Marigó i Xavier Marcos / Ajuntament de Blanes

Per quart any consecutiu, Blanes allotjarà aquest estiu el IV Campus Oficial FC Barcelona-Sport, destinat a esportistes nacionals, estatals i internacionals, que se celebrarà del 28 de juny al 4 de juliol al Camp de Futbol de Can Borell.

L’alcalde de Blanes, Josep Marigó, i el director gerent del diari Sport, Antoni Pujol –en representació del Campus Oficial FC Barcelona-Sport-, acompanyats del regidor d’Esports, Xavier Marcos, han signat el nou conveni de col·laboració aquest mes de març.

D’aquesta manera, la ciutat de la Costa Brava tornarà a ser la seu d’aquest esdeveniment per quarta vegada consecutiva, després que la primera edició es va fer al 2012 i l’èxit que s’ha assolit en les tres darreres i consecutives edicions. A més a més, enguany Blanes serà l’única seu d’arreu de comarques gironines que allotjarà el campus oficial del FC Barcelona.

En l’edició del 2015 hi haurà cinc seus arreu de Catalunya per aprendre i perfeccionar majoritàriament futbol, així com bàsquet: a l’INEFC de Barcelona; a Cambrils (Tarragona); a Berga (Barcelona); a la Ciutat Esportiva FCB, on es fa un estage de bàsquet; i a Blanes. En total, es preveu la participació de 1.200 nois i noies arreu del territori català.

Un 40% dels participants de Blanes al 2014 eren estrangers

Al IV Campus Oficial del FC Barcelona que es farà a Blanes hi participaran 150 esportistes de 6 a 14 anys d’edat, tant d’arreu de Catalunya com de l’estat espanyol i, sobretot, de l’estranger. De fet, en l’edició del 2014 un 40% dels participants provenien de països com Rússia, Estats Units, Bielorússia, Corea, Ucraïna, Japó, Itàlia, i fins i tot un equip sencer de jugadors va viatjar fins a Blanes des de Mèxic DF.

Participaran 150 nens de 6 a 14 anys

Participaran 150 nens de 6 a 14 anys

Aquesta distinció s’ha destacat especialment des de l’organització, que assenyala que en relació a la resta de campus que es fan fora de Barcelona, la seu de Blanes és la més coneguda pels estrangers. La resta de participants provenen majoritàriament de l’estat espanyol i, en un percentatge més baix, de diverses localitats de Catalunya.

Entre els compromisos que hi ha al conveni signat entre el FCB-Sport i l’Ajuntament de Blanes s’inclou que tant els participants com el personal tècnic s’allotjaran en hotels del municipi mentre duri l’esdeveniment En aquest sentit, l’organització ha reservat 1 plaça gratuïta al Campus Oficial del FC Barcelona per distingir un esportista de Blanes. A banda de poder participar de franc en l’activitat, el jove futbolista estarà allotjar al mateix hotel de la vila on també s’hi estaran la resta dels participants. Igualment, s’han reservat 8 places no gratuïtes al Campus perquè l’Ajuntament pugui distribuir-les entre els diferents jugadors de futbol del municipi que vulguin participar-hi.

Un altre aspecte és que a la pàgina web promocional del Campus Oficial FCB es fa constar de forma expressa que la Vila de Blanes és la seu d’aquest esdeveniment esportiu, amb els logotips oficials de l’Ajuntament de Blanes. D’altra banda, es farà campanya de publicitat a diversos mitjans de comunicació, entre els quals hi ha el diari Sport (coorganitzador de l’activitat), El Periódico de Catalunya, Catalunya Ràdio i TV3. També es repartiran més de 2.000 flyers en tornejos de futbol i espais d’Speed Time al Camp Nou i es faran sobreimpressions als partits de TV3 de la Lliga de Futbol Professional.

Una escola de futbol de color blaugrana

Els objectius esportius que persegueix aquesta activitat són que els participants es familiaritzin i perfeccionin els fonaments tècnics i tàctics del joc tant individuals com col·lectius; gaudir activament de les activitats lúdiques i esportives proposades; desenvolupar hàbits esportius correctes com el fair play, la competitivitat o la camaraderia; i mantenir durant tot el Campus uns hàbits dietètics i higiènics adequats.

campus_fc3D’aquesta manera, els nois i noies hi troben un lloc on poder aprofitar al màxim les seves vacances realitzant activitats esportives a l’hora que aprenen la tècnica i els secrets del futbol, lligat especialment amb l’entitat del Futbol Club Barcelona. Tots els entrenadors són de la FCB Escola, dedicada en exclusiva a la tècnica del futbol durant tot l’any.

Al Campus FCB, l’entrenament específic es realitza en horari partit al matí i a la tarda, i varia segons les edats. D’aquesta manera, els petits treballen aspectes més tècnics i el domini de la pilota, mentre que els grans se centren en qüestions més tàctiques i de joc real. A més de la pràctica, els alumnes reben lliçons teòriques que es duen a terme més tard sobre el terreny de joc.