Èxit de la jornada de portes obertes del Centre Ocupacional El Vilar

aspronis_po2El Centre Ocupacional El Vilar va celebrar ahir una jornada de portes obertes que va comptar amb l’assitència d’un centenar de persones.

Van visitat les instal·lacions del servei, situades al carrer Mas Borinot de Blanes, que han estat reformades integralment gràcies a quatre subvencions consecutives provinents de l’anomenada “x solidària”, la casella del 0’7% de l’IRPF de la Renda destinada a finalitats socials.

La jornada ha tingut un caire festiu i ha transcorregut en dos torns, un al matí i un altre a la tarda. S’ha fet partícip el públic i les persones usuàries amb un esmorzar i un berenar, s’ha amenitzat amb un photocall que el mateix equip d’educadors del Centre Ocupacional ha preparat especialment per a l’ocasió, com a record d’un dia tan especial com el d’avui, ja que suposa el punt i final a quatre anys d’obres i la mostra a la societat de les noves instal·lacions del centre.

aspronis_po1La reforma s’ha executat entre 2011 i 2014, i ha estat subvencionada amb un total de 794.000 euros. Les obres han permès millorar l’accessibilitat al centre, s’han substituït els sistemes de climatització i d’il·luminació per ser més eficients i confortables, ampliat els finestrals, canviat la fusteria, reformat els serveis i els vestidors, i s’ha adequat el centre a les normatives de seguretat.

Entre el públic assistent hi hagut familiars de les persones ateses, però també pares de futurs usuaris del centre provinents de l’etapa escolar, i ciutadania dels pobles propers que s’han interessat per l’activitat que es du a terme al centre. Per a la jornada, s’ha comptat amb el patrocini de Transports Pujol que ha posat a disposició del públic autobusos gratuïts per als viatges d’anada i tornada al centre des de la Biblioteca Comarcal de Blanes.

A banda de les reformes, el públic ha pogut conèixer de primera mà les activitats ocupacionals i terapèutiques que es realitzen al centre. Des d’activitats de caire laboral amb què les persones ateses mantenen i adquireixen habilitats de manipulació, a l’artesania que es treballa al centre –com a activitat rehabilitadora i terapèutica-: reciclatge de paper i creació d’objectes de regal, detalls per a batejos, comunions o casaments, etc., fetes amb aquest tipus de paper i del tot personalitzables, objectes de ceràmica, bijuteria, feltre, tèxtil, etc.

L’artesania del Centre Ocupacional, amb el nom Filigranes, és present a les fires de les poblacions properes amb paradeta pròpia, però també es pot encarregar directament al centre de Mas Borinot, a la botiga on s’exposa una mostra dels objectes que es realitzen (Cita prèvia al telèfon 972 33 45 09 o al correu sto@aspronis.com).

La jornada d’avui forma part del cicle d’activitats que durant aquest mes ASPRONIS ha programat per donar a conèixer l’entitat i més concretament el Centre Ocupacional EL VILAR, i que conclourà el 8 d’abril amb la clausura de l’exposició que acull des del 6 de març la Biblioteca Comarcal de Blanes.