Minut de silenci a Blanes en solidaritat amb les víctimes de l’accident d’avió de Germanwings

Ajuntament de Blanes

Ajuntament de Blanes

L’Ajuntament de Blanes s’ha sumat avui dimecres als actes i senyals de condol que des d’ahir ja s’estan mostrant arreu de Catalunya, França, Alemanya i Espanya.

Es tractava de solidaritzar-se amb el dolor que estan vivint els amics i familiars de les víctimes de l’accident de l’avió de la companyia Germanwings, que cobria el trajecte Barcelona-Düsseldorf, amb 144 passatgers i sis tripulants.

Ajuntament de Blanes

Ajuntament de Blanes

A les 12 del migdia, malgrat la pluja que seguia caient a aquella hora, un grup de persones s’han concentrat davant l’edifici de l’Ajuntament –a la façana que dóna a la Plaça dels Dies Feiners- i han mantingut un minut de silenci, trencat tan sols pels aplaudiments espontanis amb què ha finalitzat l’acte simbòlic. Un altre senyal de dol a Blanes són les quatre banderes oficials que hi ha instal·lades al balcó central de la façana principal de l’Ajuntament, que durant tres dies onejaran a mig pal.

Durant concentració d’avui al migdia han participat regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes, així com membres del consistori i ciutadans de la vila, que també han donat suport a aquesta mostra de condol.

De manera significativa, entre els participants a la concentració silenciosa també s’hi comptaven representats dels cinc grups operatius d’emergències i sanitaris que treballen i tenen la seva seu a Blanes: Policia Local, Protecció Civil, Creu Roja, Mossos d’Esquadra i Guàrdia Civil.