La piscina del CEE Ventijol serà utilitzada per ciutadans amb finalitats terapèutiques fora de l’horari escolar

La pisicina del Centre d'Educació Especial Ventijol / Ajuntament de Blanes

La pisicina del Centre d’Educació Especial Ventijol / Joan Alum

La piscina està dotada amb un equipament que la fan molt recomanable per a tot un seguit d’usos en el mateix sentit pels quals ja la utilitzen els alumnes del Centre d’Educació Especial (CEE) Ventijol. L’aigua està sempre a 32’5º C-, la qual cosa afavoreix la relaxació muscular.

Per això està especialment indicada per a usos terapèutics de persones amb requisits especials, ja que disposa dels serveis adequats per a ells.

Es tracta de persones i col·lectius que tenen alguna discapacitat física o intel·lectual; que necessiten fer algun tractament d’hidroteràpia; gent gran; associacions d’afectats per la fibromiàlgia o pàrkinson; usuaris que requereixin rehabilitació traumatològica per indicació del metge; o fins i tot nadons i nens petits que requereixen d’una piscina climatitzada per aprendre a nedar o per fer algun tipus d’exercicis específics. A més, el jacuzzi que hi ha a l’equipament, permet que es pugui treballar amb efecte sauna, cosa que ajuda a la reactivació de la circulació sanguínia i de l’aparell digestiu.

Aspronis gestionarà l’ús extraescolar

Donades les característiques i els objectius de la Fundació Privada El Vilar d’Aspronis envers el Centre d’Educació Especial Ventijol, es va decidir adjudicar el contracte del servei de gestió integral de la piscina terapèutica a aquesta fundació d’arrels blanenques. En base a aquest acord, El Vilar s’encarregarà de la promoció i obertura al públic de la piscina terapèutica, i planificarà l’ús de la piscina tant a usuaris com a entitats fora de l’horari escolar.

La Fundació Privada El Vilar també gestionarà econòmicament les despeses i ingressos que es derivin de l’ús de l’equipament, contractarà el personal necessari per fer el manteniment i neteja de les instal·lacions, així com la vigilància/socorrisme. Per vetllar pel correcte funcionament del servei, s’ha creat una Comissió de Seguiment integrada pels membres de l’Ajuntament de Blanes, el Centre d’Educació Especial Ventijol, l’AMPA i l’entitat gestora.

Conveni per a la gestió de la piscina

Els representants de les cinc entitats i institucions implicades en la gestió de la piscina terapèutica Jordi Kemner han signat avui al matí un conveni de col·laboració que regula tots aquests aspectes. Una altra qüestió que també s’inclou en l’acord és que, per fer front al seu cost de funcionament –que supera les 35.000 € anuals, a càrrec principalment de l’Ajuntament de Blanes- l’AMPA de l’escola farà una aportació de 7.000 € directament a la Fundació El Vilar en concepte de col·laboració en el desenvolupament del projecte social.

Moment de la firma del conveni / Ajuntament de Blanes

Moment de la firma del conveni / Ajuntament de Blanes

La signatura del conveni l’han encapçalat l’alcalde de Blanes, Josep Marigó; la presidenta de la Fundació Privada El Vilar, Maria Dolors Oms; el director del Centre d’Educació Especial Ventijol, Xavier Hernáez; i la presidenta de l’Associació de Mares i pares d’Alumnes de l’escola, Mercè Navarro. També els ha acompanyat durant l’acte, que ha tingut lloc al despatx d’alcaldia de l’Ajuntament, la regidora d’Educació i Acció Social, Susana Ramajo.

Ús i lloguer de l’espai per a grups i particulars

La piscina compta amb una capacitat màxima per a 8 persones, ja siguin soles o acompanyades d’un fisioterapeuta o especialista. En el cas que es vulgui llogar l’espai per a grups, ho podran fer de dilluns a divendres, de 13’30 a 15 h i a partir de les 17’15; així com els dissabtes de 9 a 15 h. Els preus tenen dues modalitats: si es reserva l’espai per a sessions fixes d’una hora a la setmana, costa 50 €/mes; i si es vol reservar per a sessions puntuals d’una hora, costa 20 €/hora.

Si la piscina terapèutica la volen utilitzar particulars, ho poden fer els dilluns i els dijous de 17’15 a 18’15 h. Els preus també tenen dues opcions: l’abonament mensual de 2 sessions per setmana costa 35 €/mes; i els tiquets individuals d’un dia són de 5 €/hora, sempre subjecte a disponibilitats que tingui l’espai.

En tots dos casos, tant si utilitzen l’equipament grups com particulars, si es necessita un socorrista cal afegir-hi un cost de 25 €/hora. Tot aquest seguit de tarifes públiques han estat aprovades per l’Ajuntament de Blanes. Hi ha dues opcions per a obtenir més informació i fer reserves. D’una banda, es pot fer a través dels serveis centrals d’Aspronis, al telèfon 93-765-46-20 i al correu electrònic aspronis@aspronis.com; i de l’altra, també es pot adreçar a l’agència Aspronis Viatges que té la seu a Blanes, al carrer Verge Maria número 17, amb el telèfon 93-415-48-77, i al correu electrònic viatges@aspronis.com.

Per fer difusió d’aquest nou servei obert a tota la ciutadania, s’han editat cartells i tríptics amb tota aquesta informació bàsica. A banda dels canals de distribució habitual, durant aquests propers dies es distribuiran als centres escolars i entitats socials perquè en tinguin coneixement.