Blanes reparteix 14.000 noves credencials per aparcar a les zones grogues gratuïtes i blaves bonificades

Foto: Ajuntament de Blanes

Foto: Ajuntament de Blanes

L’Ajuntament de Blanes ha enviat aquesta setmana les noves credencials perquè totes les persones que tenen dret a gaudir de l’aparcament gratuït i les bonificacions en les zones blaves tant a l’estiu com a l’hivern puguin fer-ne ús.

Les noves identificacions, que substitueixen les que han estat vàlides aquests dos darrers anys, tindran una vigència de dos anys, fins al 31 de desembre de 2016.

En total s’han enviat 14.000 cartes personalitzades als titulars de vehicles que paguen l’impost de circulació a Blanes i que estan al corrent de pagament de les obligacions tributàries amb l’Ajuntament. Per donar temps a què les noves credencials arribin a tothom, les que hi havia fins ara encara continuaran tenint validesa fins al 31 de gener d’aquest 2015.

D’aquesta manera, el compromís és que no es sancioni aquells vehicles que no disposin encara de la nova, sempre i quan sí que tinguin l’antiga enganxada. L’objectiu és mantenir un període de transició per facilitar el canvi de distintiu a tots els titulars dels vehicles amb dret a aquest distintiu.

Nova acreditació “Contribuent de Blanes – Vehicle censat al municipi”

A la carta que s’ha tramès s’hi ha incorporat el nou identificatiu “Contribuent Blanes –Vehicle censat al municipi”, un adhesiu que acredita per aparcar gratuïtament el vehicle a les places grogues, així com per gaudir de les bonificacions que hi ha en determinades zones blaves, a l’estiu i a l’hivern, en diversos indrets de la vila. També s’han adjuntat les normes d’ús d’aquest distintiu, així com una relació de les zones i beneficis a què poden accedir. Així mateix, a la carta es demana als titulars dels vehicles acreditats que comuniquin qualsevol canvi que es produeixi en les dades aportades per a l’obtenció del distintiu: canvis de vehicle, de residència, de titular, etc.

 Foto: JFG

Foto: JFG

Per poder gaudir dels beneficis que es deriven del nou distintiu és imprescindible que es col·loqui l’adhesiu de manera visible a la part interior superior dreta del parabrisa del vehicle referenciat amb la matrícula que apareix al frontal. En cas que es vulgui obtenir un altre distintiu, la persona interessada s’haurà de personar a les dependències de l’Àrea Econòmica de l’Ajuntament de Blanes aportant el permís de circulació del vehicle, la fitxa tècnica i el DNI o NIF del titular.

Les noves credencials que s’han editat són del mateix color groc que les anteriors, tot i que enlloc d’haver estat dissenyades en vertical com les què hi havia fins ara, s’han fet en horitzontal. També s’han incorporat noves mesures de seguretat per evitar qualsevol manipulació o falsificació; un holograma que reprodueix l’escut de l’Ajuntament de Blanes. Es tracta de garantir que els avantatges que es deriven de l’obtenció de la tarja del contribuent s’utilitzin de manera justa.

Zones amb bonificacions i aparcament gratuït

Els avantatges que suposa disposar d’aquesta credencial es van ampliar l’any passat mitjançant un acord entre l’Ajuntament de Blanes i l’empresa Saba Aparcaments. Així, actualment les zones gratuïtes i/o amb bonificacions són les següents :

Període del 15 de juny al 15 de setembre (fora d’aquest període aquestes són zones d’aparcament lliure i gratuït per a tothom):
§ Es pot aparcar gratuïtament a les zones grogues i a la zona blava del tram final de l’Avinguda Vila de Madrid.
§ 30 minuts gratuïts i un 60% de descompte a la zona blava d’estiu dels antics pavellons, CAP II i Passeig de Catalunya (en el tram comprès des de la sortida del Carrer Racó d’en Portas fins al Carrer Ernest Lluch).
§ 50% de descompte a la zona blava d’estiu de Cala Sant Francesc.

Ajuntament de Blanes

Ajuntament de Blanes

Tot l’any:
§ 1€ per 24 hores d’aparcament al Carrer Tarragona (des de la cruïlla del Carrer Barcelona), a l’aparcament del Carrer Tarragona i al Carrer Penedès.

Per a qualsevol pregunta o gestió, els ciutadans i ciutadanes poden adreçar-se indistintament a:

§ Ajuntament de Blanes – Àrea Econòmica: Passeig Pau Casals, 39. De dilluns a divendres de 8’30 a 14’30 h. Telèfons: 972 379 303 i 972 379 390.
§ Saba Aparcaments, S.A.: Oficina d’Atenció al Client de l’aparcament soterrani del Passeig Cortils i Vieta de Blanes. Dimarts i dijous de 10 a 14 h i de 18 a 20 h. Dissabtes de 14 a 17 h