Blanes acull l’exposició fotogràfica ‘Temps Moderns’ de Marc Llach

La sala d’exposicions municipal M. Luisa García-Tornel allotja fins al 6 de gener l’exposició Temps Moderns, del fotògraf Marc Llach, nascut a Blanes l’any 1981. La mostra és un reportatge fotogràfic format per 28 instantànies preses durant aquest any 2014, realitzades en zones industrials situades a les perifèries de Blanes i Girona.

Marc Llach

Marc Llach

Aquesta és la primera vegada que Temps Moderns s’exposa com a conjunt, tot i que algunes de les fotografies que integren la mostra ja s’han pogut veure exposades durant aquest any a Girona, Cagliari, Olot i Barcelona.

expoMarcMarc Llach es va plantejar la realització de les fotografies que formen part de l’exposició amb la vocació d’explorar i analitzar l’estètica predominant a les zones industrials que envolten la majoria dels nostres pobles i ciutats. En aquest sentit, el fotògraf blanenc parteix de la base que aquestes perifèries modernes construïdes per la societat contemporània no deixen de ser un testimoni nítid dels propis valors que l’integren i alhora la defineixen.

En altres paraules, entén que formen part tant de la nostra història recent com del fet social i econòmic que en el seu temps van significar, ja que continuen marcant encara els trets de l’actual societat.

Per al fotògraf, els paisatges industrials que ha captat a través de la seva càmera, són una prova més de la negativa pressió que pot arribar a exercir la humanitat en els entorns naturals: «La manipulació de l’home envers la natura es tradueix en aquest cas en uns espais sense personalitat, amb una certa estètica infantil, fruït d’un trencament unilateral amb l’espai natural. Podríem dir que la seva naturalesa esdevé mínima, projectant-se com un pobre reflex de les ciutats que les han vist créixer».

Llach viu i treballa a Girona, on fa de fotògraf freelance especialitzat en arquitectura i interiorisme. Es va iniciar en el món de la fotografia cursant el grau superior d’imatge a l’escola ITES de Barcelona. Posteriorment, es va especialitzar en fotografia d’arquitectura i interiorisme a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya (IFEC). Va ser llavors quan va començar a treballar per a diversos despatxos d’arquitectura de Catalunya i Andorra.