La seu de MIFAS a Blanes es trasllada a un local de 200 metres quadrats ubicat a La Plantera

Cedida

Cedida

L’Associació de Minusvàlids Físics de comarques gironines (MIFAS), ha canviat el seu emplaçament a Blanes. Des d’aquesta setmana disposa d’un nou local que va ser inaugurat ahir al vespre, en un acte que van encapçalar el president de MIFAS, Albert Carbonell, i l’alcalde de Blanes, Josep Marigó.

El nou local de MIFAS a Blanes ha significat un salt qualitatiu, perque l’anterior seu ocupava una superfície de 60m2, mentre que l’actual és d’uns 200 m2. Es trova a l’Avinguda de Extremadura, número 1.

Durant els parlaments inaugurals, el president de MIFAS va explicar els motius que ha mogut l’entitat a canviar d’emplaçament, a l’hora que va destacar la importància que té la seu de Blanes, ja que és la delegació de l’entitat social al sud de comarques gironines: «En aquesta delegació atenem entre 850 i 900 socis, i per això el local que teníem a Blanes fa temps que se’ns havia quedat petit per poder continuar donant un bon servei. Ara, podrem ampliar serveis i donar resposta a les demandes del nostre col·lectiu».

La delegació de Blanes concentra pràcticament el 25% dels usuaris de MIFAS, que compta amb uns 4.000 socis. Pel que fa als serveis que ofereix a Blanes, a la tarda hi ha tallers de memòria, d’informàtica i de manualitats. També hi haurà teràpia de grup i l’objectiu és que es puguin incrementar nous cursos i tallers que no tenen tant l’objectiu d’aprendre, sinó que els usuaris s’acostumin a integrar-se amb la societat, que no es quedin a casa seva.

Cedida

Cedida

Integració laboral amb el suport de l’Ajuntament

Durant els matins hi haurà una assistent social al nou local de Blanes per poder atendre les demandes del col·lectiu. D’altra banda, l’entitat també està treballant perquè hi hagi una orientadora laboral, recolzada pel Departament del Servei d’Integració de MIFAS, on actualment hi ha inscrites unes 1.500 persones.

En aquest sentit, l’alcalde de Blanes va avançar la intenció que té l’Ajuntament de signar un conveni amb l’entitat social de cara a l’any vinent, amb l’objectiu de promoure la integració laboral de les persones amb discapacitats físiques. L’acord formarà part del bloc de convenis inclosos als pressupostos municipals del 2015, juntament amb la resta d’entitats socials que treballen a Blanes: Càritas, El Bon Samarità i Creu Roja.

Cedida

Cedida

Per poder fer efectiu aquest conveni, l’Ajuntament de Blanes treballarà a través del Departament de Promoció de la Ciutat del consistori. Així ho va explicar ahir al vespre Josep Marigó: «Des de Promoció de la Ciutat estem molt interessats en integrar a tothom en el món laboral. En casos més específics com són les persones amb discapacitats físiques, ens és més dificultós arribar a tots els usuaris. Per això, la col·laboració amb MIFAS serà cabdal perquè també puguem donar servei a aquest col·lectiu, ja que comptarem amb les persones especialitzades que ens ajudaran».

Un dels avantatges amb què compta el nou local és que està situat en un lloc de més fàcil accés circulatori, i on també és més ràpid trobar lloc per aparcar el vehicle. D’altra banda, just davant de la seu s’han habilitat 3 places d’aparcament reservades per a persones amb discapacitats físiques.