La policia de Blanes se solidaritza amb els companys de Vigo

Cedida

Cedida

La policia local de Blanes s’ha solidaritat amb els companys de la policia nacional de Vigo, on ahir va morir en acte de servei una agent policial de 36 anys, i un sotsinspector de 41 anys va resultar ferit. Tots dos estaven intervenint en el cas d’un atracament a una entitat bancària d’aquesta localitat gallega quan es va produir l’intercanvi de trets amb els assaltants.

La iniciativa ha sorgit avui dissabte quan, després de compartir la consternació pels fets ocorreguts, els agents i oficials de comandament de la policia de Blanes han acordat fer arribar el seu condol i solidaritat envers els companys de Vigo. Per aquest motiu, quan hi ha hagut el canvi de torn de primera hora de la tarda s’han concentrat davant la prefectura d’aquest cos policial per llegir un manifest.

Al comunicat, els agents i oficials de la policia local de Blanes expressen les seves condolences envers els companys del Cuerpo Nacional de Policia de Vigo. També els fan arribar el seu recolzament en aquests moments tan difícils per familiars, companys i amics de l’agent abatuda, així com del subinspector ferit.

En aquest sentit, també es posen a la seva disposició per a qualsevol cosa en què els puguin ajudar des de Blanes, tal i com es recull al text: «Avui més que mai, més que policies, més que companys, des del mateix dolor, som per sobre de tot, germans». El comunicat, que ha estat recolzat unànimement per tots els agents de Blanes, s’ha encarregat de llegir-lo el sergent Rafel Ruiz.

L’acte de solidaritat, senzill però carregat de sentiment, ha finalitzat mantenint un minut de silenci, al terme del qual els assistents han trencat en un espontani aplaudiment. Val a dir que un dels motius que ha impulsat els agents policials de Blanes a convocar la concentració ha estat recordar a tothom la perillositat d’una feina que sovint no està prou ben compresa i reconeguda per la societat en general.