Càritas Blanes amplia horaris i ofereix els serveis en millors condicions al nou local que funciona des de juny

Rober gestionat per Càritas Blanes / Cedida

Rober gestionat per Càritas Blanes / Cedida

Càritas Interparroquial de Blanes ha fet un balanç positiu dels primers gairebé sis mesos que porta treballant en el nou local que va posar en marxa el passat mes de juny.

Es tracta de l’espai que va ser cedit per la Fundació Catalunya-La Pedrera a l’Ajuntament de Blanes, on durant molts anys havia estat ubicat el Club de Jubilats Sant Jordi.

A principis de juny, l’Ajuntament va signar un conveni amb Càritas per cedir-li l’ús del local perquè es destinés als serveis de tipus social que des de fa molts anys desenvolupa a Blanes l’entitat sense afany de lucre. El canvi ha representat un salt qualitatiu i quantitatiu, ja que fins al maig va estar allotjada en un local de 130 m2, mentre que el nou és de 540 m2.

Per fer balanç d’aquest primer mig any de funcionament al nou local, fa pocs dies es va fer una trobada per comprovar-ho in situ. La visita, que van encapçalar l’alcalde de Blanes, Josep Marigó, i la regidora d’Acció Social, Susana Ramajo, es va fer coincidint amb la signatura de renovació del conveni de col·laboració anual establert entre Càritas i l’Ajuntament per fer el servei d’acolliment al municipi.

Centralització i més comoditat per als usuaris

Tal i com explica el president de Càritas Blanes, Salvador Serres, l’augment d’espai que s’ha aconseguit ha significat d’una banda poder centralitzar tots els serveis que es donen, de manera que els usuaris tenen un sol lloc de referència. Tan sols es continua utilitzant un dels locals de la Parròquia Santa Maria, el “Cau”, pel taller de costura i manualitats, aprofitant unes instal·lacions molt amplies i adequades per fer-ho.

Membres de Càritas amb l'alcalde Josep Marigó i la regidora Susana Ramajo / Cedida

Membres de Càritas amb l’alcalde Josep Marigó i la regidora Susana Ramajo / Cedida

Una altra millora és que s’ha guanyat en comoditat. Això és perquè, al comptar amb més espai, els usuaris de Càritas poden esperar-se dins de les dependències de l’entitat de manera més còmoda, i no pas al seu exterior com havien de fer abans, amb tot el què suposava la pèrdua de privacitat.

Càritas compta actualment amb 175 voluntaris i voluntàries que s’encarreguen de tasques molt diverses i, ocasionalment, es reforcen amb d’altres persones de fora l’entitat en motiu de campanyes específiques. La seu de Blanes atén unes 2.000 famílies, de les quals un 50% està en actiu en algun del variat ventall de serveis que es donen. Així, el d’acolliment als nous usuaris i el de repartiment d’aliments es fan els dimarts i dijous a la tarda.

El rober funciona els dilluns i dimecres a la tarda per rebre la roba que se’ls ve a portar, i els dimarts i dijous a la tarda perquè la recullin els usuaris. Aquest darrer servei és un dels que ha millorat més les condicions en què s’ofereix, ja que al disposar de molt més espai, s’ha pogut habilitar una habitació gairebé com si es tractés d’una boutique, amb prestatgeries i un provador inclòs. El mobiliari el va regalar precisament una botiga de roba que va tancar la seva activitat.

L'alcalde Josep Marigó va visitar la seu de Càritas Blanes / Cedida

L’alcalde Josep Marigó va visitar la seu de Càritas Blanes / Cedida

Com a curiositat, val a dir que el servei de rober habitualment és per anar a recollir roba de franc, tot i que també hi ha usuaris que paguen un petit percentatge (de 0’10 a 3 euros) per evitar un mal ús. Aquest sistema es va implantar en detectar-se que, de vegades, un mateix usuari tornava a recollir més roba perquè, quan l’embrutia la llençava enlloc de rentar-la. La distinció entre els qui han de pagar i els que no es fa en funció dels informes dels Serveis Socials de l’Ajuntament de Blanes que són, en definitiva, amb qui treballen colze a colze totes les entitats socials del municipi.

Augment d’usuaris als serveis d’alfabetització i reforç escolar

Dos dels serveis que han augmentat el nombre d’usuaris al haver-se centralitzat en el nou local són el d’alfabetització i el de reforç escolar. Si l’any passat hi havia 6 alumnes als cursos d’alfabetització que es fan dimarts i dijous al matí, enguany s’ha incrementat fins als 14 alumnes que fan diversos nivells d’aprenentatge: des del més bàsic fins el de nocions més avançades.

Curs d'alfabetització / Cedida

Curs d’alfabetització / Cedida

Una de les curiositat relacionades amb el servei d’alfabetització que significa una prova més de l’enginy que hi esmercen els voluntaris i voluntàries de l’entitat és que la taula de la sala més grossa del nou espai prové d’un reciclatge prou peculiar. Es tracta de l’antiga taula de billar que hi havia al Club de Jubilats Sant Jordi que, abans que reservar-se per aquest joc, s’ha tapat amb un gran tauler de fusta per fer funcions més pràctiques i productives. Val a dir que Càritas també ofereix el servei d’alfabetització a la parròquia Santa Anna, a Quatre Vents, els dimarts a la tarda.

Pel que fa al reforç escolar, hi ha 10 alumnes que el vénen a fer els dimarts i dijous al local de Càritas, i també es continua donant al Centre Juvenil de la Parròquia Santa Teresa. La resta de serveis de l’entitat són d’assessorament jurídic i en deutes familiars; l’acompanyament a la gent gran i sola; un taller de costura; i un parvulari per a les dones que venen a fer aprenentatge. Per últim, també és molt remarcable el servei d’assessorament a immigrants (SAI): en el decurs dels darrers anys s’ha arribat a atendre al voltant d’uns 500 usuaris.

Conveni de col·laboració amb l’Ajuntament pel servei d’acolliment

Coincidint amb la trobada per fer balanç d’aquest primer mig any de funcionament al nou local, es va renovar la signatura del conveni anual que hi ha entre l’Ajuntament i Càritas Blanes per al desenvolupament d’una part del servei d’acolliment que es fa al municipi. L’alcalde, Josep Marigó, i el president de Càritas, Salvador Serrés, van encapçalar l’acte de signatura.

Signatura del conveni / Cedida

Signatura del conveni / Cedida

L’objectiu del conveni és procurar una coordinació, articulació i cooperació de serveis en l’àmbit de l’atenció primària, sempre des del respecte a les competències que el consistori blanenc té atribuïdes per llei. Això és perquè l’Ajuntament, a través dels seus Serveis Socials, és l’ens competent que ha de vetllar per la cobertura de les necessitats bàsiques de la població de Blanes i és de fet amb qui es coordina sempre.

Mitjançant aquest conveni, l’Ajuntament aportarà al llarg d’un any la quantitat màxima de 16.000 € a Càritas que, al seu temps, lliurarà 2.000 euros a una altra ONG del municipi que desenvolupa un programa similar consistent en el banc d’aliments, rober, i un menjador solidari per a persones amb exclusió. La quantitat que lliura el consistori a Càritas es justifica anualment a través de les factures de comptes realitzades en aliments i pagament de serveis a famílies necessitades.

Càritas ha doblat en un any la partida per a ajudes econòmiques a famílies

Els diners que percep Càritas de l’Ajuntament de Blanes, sumats als que aconsegueix a través d’altres mitjans (aportacions de socis, donacions de particulars, etc), són necessaris per poder fer front a les despeses que destinen per ajudar econòmicament les famílies que atén. Així, si amb data del 30 d’octubre de 2013 portava destinats un total de 25.898 euros, un any més tard – el 30 d’octubre de 2014- falta ben poc per doblar la xifra: 49.805 euros.

Es tracta d’ajudes per pagar des d’una qüestió bàsica com és l’alimentació fins a serveis com ara llum, gas, transport o lloguers. Els prop de 50.000 euros que ja s’han destinat des de l’1 de gener fins al 30 d’octubre d’enguany, s’han distribuït de la següent manera:

caritas_14

L’any 2013 Càritas va poder augmentar els ajuts econòmics en un 154’73% en relació a l’any 2012. En total, l’any passat es van destinar 32.863’40 €, mentre que al 2012 la suma va pujar a 12.900’84 €. Els usuaris que s’atenen amb aquest tipus d’ajuts econòmics estan derivats des de Serveis Socials de l’Ajuntament, així com famílies que s’atenen directament des de Càritas.

Els diners no es lliuren a les famílies afectades sinó que Càritas s’encarrega de fer els pagaments directament a les entitats bancàries on tenen domiciliats els rebuts, o bé a les companyies de subministrament si és aquest el cas. Per poder accedir a aquests ajuts, l’entitat compta amb un informe tramès des de Serveis Socials que indica la situació de necessitat que tenen els atesos.