La 6a edició del Projecte Rossinyol de Blanes amplia el nombre d’escoles que hi participen

JFG

Ajuntament de Blanes

El passat divendres es va presentar a la sala de plens de l’Ajuntament de Blanes una nova edició del Projecte Rossinyol que es farà durant el curs 2014-2015.

És la sisena edició d’aquesta experiència, que consisteix en què estudiants de la UdG que actuen de mentors acompanyin periòdicament un nen/a perquè conegui diferents espais de la ciutat, àmbits culturals i llocs d’oci i diversió.

La finalitat del projecte és afavorir la integració cultural, social i lingüística dels alumnes d’origen estranger i que la UdG i el conjunt d’institucions que hi participen contribueixin a la sensibilització entorn de la igualtat i la inclusió social.

En aquesta sisena edició hi participen novament un total de 10 parelles formades per 10 alumnes de la Universitat de Girona i 10 altres procedents de diverses escoles de Blanes, que van assistir a la presentació d’ahir acompanyats dels seus familiars per a la primera presa de contacte. Els escolars blanencs són 7 nens i 3 nenes que tenen entre 7 i 12 anys d’edat –de 2on a 6è de primària-, i provenen de Gàmbia, Marroc, Bangladesh, Xina, Perú i Aragó.

Per la seva banda, els seus mentors són alumnes de la Universitat de Girona que estudien carreres prou diverses: Infermeria, Educació Social, Treball Social, Educació Infantil i Criminologia. Viuen entre la Selva i el Maresme: a Blanes, Malgrat de Mar, Santa Coloma, Mataró, Calella i Hostalric.

La principal novetat del Projecte Rossinyol d’aquest any és que s’ha ampliat el nombre de centres escolars de Blanes que hi participen. Fins el moment, al llarg de les cinc primeres edicions, ho havien fet les escoles Mossèn Joan Batlle i Napoleó Soliva, i ara s’hi ha afegit Sa Forcanera i Quatre Vents.