La 3a Assemblea d’Alternativa Jove escull coordinador nacional el blanenc Eloi Espósito

El nou coordinador nacional d'EUiA, Eloi Espósito

El nou coordinador nacional d’EUiA, Eloi Espósito

Després de sis mesos de debat per repensar l’organització i fer-ne un projecte més útil, Alternativa Jove-Joves d’EUiA va celebrar el passat dissabte la seva 3a Assemblea Nacional al barri barceloní de Sant Andreu, on ha actualitzat la seva proposta política i ha renovat l’equip de direcció al complert passats dos anys de l’anterior assemblea. El blanenc Eloi Espósito, de 28 anys, substitueix Enric Aragonès en la coordinació nacional.

Alternativa Jove mantindrà l’estructura d’equip coordinador, grups de treball i plenari, tot i que crearà un grup de coordinació territorial per assegurar la comunicació entre territoris i amb els espais nacionals. Així mateix, dins el nou equip es definiran noves responsabilitats com la d’elaboració de discurs i mobilització i la de moviments socials.

En el document aprovat en aquesta 3a Assemblea, AJ es defineix com un espai dins d’EUiA de participació propi del jovent, que identifica com un subjecte polític i factor de canvi. Per això, l’organització juvenil d’EUiA creu que pot aportar contingut polític a la formació i noves formes de fer política per una ruptura democràtica i l’impuls de processos constituents.

El nou equip d'AJ. D'esquerraa dreta

El nou equip d’AJ. D’esquerraa dreta Andreu Agredano, Eloi Espósito, Óscar Lacave i Marta Velasco

Així ho ha expressat en el seu discurs de clausura el nou coordinador nacional d’AJ, Eloi Espósito, qui ha advocat per centrar la lluita per l’emancipació juvenil en la defensa dels drets a l’educació, el treball i l’habitatge dignes des de la col·laboració amb els moviments estudiantil, el sindicalisme de classe i plataformes com la PAH. També ha posat èmfasi en la lluita per la igualtat des del feminisme i ha explicitat el compromís d’AJ de fer formació de gènere en aquesta nova etapa.

És per això que l’Assemblea Nacional dels i les Joves d’EUiA ha aprovat vàries resolucions en aquesta línia: per l’eradicació de la violència de gènere, per la no estigmatització de les persones portador es del VIH amb vistes a la celebració del dia 1 de Desembre, pel tancament dels CIEs, a més d’una resolució que crida a la confluència política i social per assolir un procés constituent a Catalunya per a decidir-ho i canviar-ho tot, i una darrera que reclama la dimissió de tots els càrrecs electes involucrats en casos de corrupció i, per extensió, dels seus responsables polítics.