La III Fira de Bruixes aterra a Blanes

Imatge panoràmica de la fira, ahir al vespre

Imatge panoràmica de la fira, ahir al vespre. En primer terme, el Photocall

La posada en marxa de les parades d’artesans instal•lades al passeig de Dintre ha significat avui a la tarda el tret de sortida de la III Fira de Bruixes de Blanes, una acció promocional que s’allargarà fins diumenge, coincidint amb la festa de Tots Sants.

També s’han celebrat les primeres activitats programades durant aquests tres dies, com ara el taller de maquillatge per a la canalla i una sessió de contes per a la canalla, entre d’altres.

379 participants al Concurs de Dibuix Bruixa o Bruixot 2014

Avui divendres també s’ha fet el lliurament de premis i la inauguració de l’exposició del Concurs de Dibuix Bruixa o Bruixot 2014, que s’allotja a la Sala García-Tornel del carrer Ample. La primera edició del certamen per a escolars de 3 a 12 anys ha comptat amb 379 dibuixos d’alumnes dels centres escolars d’arreu del municipi.

Estructurat en tres grups d’edats, les guanyadores han estat: En la categoria A, de 3 a 5 anys, Xènia Gironès (Col•legi Santa Maria), de 4 anys; En la B, de 6 a 8 anys, Cèlia López (Col•legi Santa Maria), de 7 anys; i en la C, de 9 a 12 anys, Lidia Bartrés (Escola Sa Forcanera), de 10 anys. Totes tres han rebut un val de 25 euros perquè triïn una joguina educativa a la botiga Patufet de Blanes, que ha cedit els premis. Per la seva banda, els respectius centres escolars on estudien rebran 100 euros en material escolar a càrrec de l’Ajuntament.

Ambientació entorn d'una de les paredes de la fira

Ambientació entorn d’una de les paredes de la fira

El jurat del concurs l’han format l’alcalde de Blanes, Josep Marigó; la regidora de Cultura i Promoció de la Ciutat, Lara Torres; la cap de l’Àrea d’Educació, Laura Garcia; la tècnic de Promoció de la Ciutat, Cristina de las Cuevas; i el propietari de la botiga Patufet, Joan Rota. L’exposició que inclou els dibuixos guanyadors, així com una selecció dels millors que han participat al concurs, es podrà visitar a la sala del carrer Ample fins diumenge de 10 a 14 h i de 17 a 20’30 h.

Adolescents en un dels carrers de la zona comercial

Adolescents en un dels carrers de la zona comercial

Més de 30 activitats amb força novetats i promocions als establiments

Una de les novetats més destacades de la III Fira de Bruixes de Blanes és la sessió de cinema nocturn amb entrada gratuïta que es fa dissabte a les 10 de la nit al Centre Cultural Els Padrets, on es projectarà el documental Bruixeria: mite i realitat. Una altra incorporació són dues sessions de contes per a la canalla (Storytime) narrats en anglès per Kids&Us que es faran dissabte a l’escenari que hi ha a la cantonada dels carrer Raval i Muralla: Gina Ginger’s Birthday (12 h) i Phantom Manor (18 h).

Al costat de la façana posterior de l'Ajuntament

Al costat de la façana posterior de l’Ajuntament s’ha recreat un petit cementiri

També són novetat aquest 2014 uns tallers per a adults que es faran a l’espai del costat de la sala d’exposicions del carrer Ample amb tres propostes: Les Flors de les Bruixes; Rams de Protecció; i Encanteris i Filtres d’Amor. Són gratuïts, i només cal inscriure’s prèviament al mateix lloc on s’impartiran.

Set actuacions

En la línia de les dues anteriors edicions, la III Fira de Bruixes compta amb la implicació de diverses entitats locals, que actuaran dissabte a l’escenari del carrer Raval i diumenge al Banc dels Músics del passeig de Mar. En total s’han programat 7 activitats repartides entre aquests dos escenaris, tres d’elles a càrrec de l’Esbart Joaquim Ruyra, el Club Twirling Costa Brava i l’Associació Country.

Façana principal de l'Ajuntament

Façana principal de l’Ajuntament

Per segon any consecutiu, l’ambientació amb elements tradicionals de Tots Sants que decora els carrers del centre de la vila també ha envaït l’Ajuntament de Blanes: si l’any passat es va fer a la façana principal, enguany també s’hi ha afegit la posterior, que dóna a la plaça dels Dies Feiners on hi ha els inflables per a la canalla. També s’ha tornat a instal•lar davant l’Ajuntament el Photocall actualitzat amb noves figures terrorífiques perquè petits i grans s’hi fotografiïn.

Les més de 30 activitats programades es complementen amb els descomptes i promocions especials que s’ofereixen durant aquests dies als establiments de comerços, restauració i allotjament que s’han adherit a l’experiència. Per consultar tota la informació de la III Fira de Bruixes es pot accedir a www.blanes.cat/firabruixes i a les xarxes socials es pot opinar i compartir a: facebook.com/blanesturisme @blanesturisme i #FBBlanes