El 9N es podrà votar a Blanes en els instituts Serrallarga, S’Agulla i Sa Palomera

Mapa de la ciutat elaborat per informar de la celebració del 9N a Blanes

Mapa de la ciutat elaborat per informar de la celebració del 9N a Blanes

Les persones que resideixen habitualment a Blanes i que desitgin participar en la consulta de 9 de novembre que promou la Generalitat sobre el futur de Catalunya podran votar en un dels tres instituts que s’han habilitat com a col·legis electorals. Són els INS Serrallarga, S’Agulla i Sa Polamera.

Per saber el lloc de votació que correspon a cada persona, es pot consultar la web que ha creat la Generalitat. Cal omplir un formulari de quatre espais (ciutat, nom del carrer que consta al DNI o Targeta d’Identificació d’Estangers, si el número de la vivenda és parell o imparell i el primer cognom. Es clica el botó d’acceptar i la web indica l’adreça del col·legi electoral i la taula on s’ha de dipositar el vot.

Amb la finalitat de divulgar l’existència dels tres col·legis electorals demà dissabte al matí està previst que militants de CiU, ERC i CUP reparteixin per les bústies de la ciutat 10.000 fullets com el que es pot descarregar clicant aquí, en els quals es mostra el gràfic de la ciutat en tres colors, que corresponen als col·legis de votació, a més de donar informació genèrica sobre la consulta.

Els membres de la coalició ICV-EUiA han estat convidats a participar en el repartiment, però en el moment d’escriure aquesta informació encara no han decidit si ho recolzaran. En qualsevol cas, la coalició no ha pres formalment una postura, en el sentit de divulgar la consulta del 9N o desentendre’s de la mateixa, i l’opció més probable pel 9N és que deixi llibertat d’acció.

Sobre el finançament dels fullets, un portaveu dels partits sobiranistes consultat per Blanesaldia.com ha manifestat que es paguen mitjançant una «suma de voluntats», entre les quals va incloure l’empresa que els imprimeix.

Les persones que voluntàriament treballen en l’organització de la consulta a Blanes gestionen que pel 9N hi hagi un servei gratuït d’autobús per facilitar la votació, que faria tres recorreguts diferents.